Взех кредит за ремонт на жилището

By | 31.08.2016

Преди година със съпругата ми решихме, че е време за ремонт на жилището. Не бяхме правили по-сериозно обновяване от поне десет години, а имаше нужда. Бяхме и заделили средства, дъщерята се беше изнесла…. С жена ми решихме, че е дошъл моментът.
Тя избра всичко, имаше си планове как да изглежда, подбра цвета на латекса, мен прати да пазарувам по строителните хипермаркети, а заедно ходихме да подбираме някои аксесоари, дето ги беше харесала. Всички сте правили ремонти, ясно ви е, че това е хем вдъхновяващо, хем адски досадно и времеемко. С повечето неща щяхме да се справим сами, но за основните искахме да извикаме майстор. Той се оказа препъни камъка в плана. Нещо все не ставаше както трябва. Дейностите се забавиха. Както и да е, няма да влизам в подробности, обаче този човек тотално ни обърка както планираното време, така и бюджета.
И в един момент се оказа, че вкъщи положението е „бомба е паднала“, а парите свършват. Нямах избор, трябваше да тегля кредит. Вече бях взимал кредит до 2000 лв от Sofia Cash, един път за колата и един път за абитуриентския бал на дъщеря ми (тя сега следва в Лондон).
Казвам си „с майстора рискувах, с това няма“. Така че просто влязох в интернет и си поръчах пари, така да се каже. Ето тук става вече смешно. Оказа се, че майсторът е поел някакъв друг ангажимент и няма да може да довърши при нас. Просто не бях виждал подобно нещо, идеше ми да му покажа къде зимуват раците. И ни зарязва ей така, по средата на ремонта. Айде търси нов майстор.
Намерихме през наши познати, за щастие. Съпругата ми обаче се сети, че ако искаме да сложим климатик, сега е моментът. Права беше, няма смисъл да се разбива през два месеца, по-добре е всичко наведнъж. Само че и това не сме го предвидили в бюджета. Решихме пак да пробваме с потребителските бързи кредити на Sofiacash.com, макар че се притеснявах, че няма да се получи, защото още не съм изплатил предния. Така де, аз преди седмици само го бях изтеглил. Но все пак се обадих. Оказа се, че не само няма проблем, ами съм нещо като лоялен клиент и ми направиха отстъпки. Не мога да опиша колко се зарадвах.
Та след всички тия перипетии, приключихме ремонта. Скоро след това се прибра и дъщеря ми от Лондон за няколко дни – с изненада. Доведе си новия приятел. Определено се чувствах по-спокоен, като се види, че всичко е ново, а апартамента е приветлив.