Как да изберем алуминиева дограма?

By | 15.07.2022
Алуминиева дограма

Правилно избраната алуминиева дограма може да преобрази вашия дом. Предлагат се много стилове и ценови диапазони. Но как да разберете кой да купите? Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато купувате алуминиеви прозорци и врати.

Първо, те са рамкирани. Тези рамки са това, което държи прозорците и вратите заедно. Те трябва да са издръжливи и дълготрайни. Ако обмисляте да смените сегашните си прозорци и врати с алуминиеви, важно е да знаете как са изградени.

Висока производителност

Докато прозорците и вратите с висока производителност са важни за дизайна на дома, те са важни и за спестяването на енергия. Тези продукти са проектирани да ни служат според изискванията на строителния кодекс и да поддържат къщата херметична и удобна.

Благодарение на своите тънки, леки рамки, алуминиевата дограма е отличен избор и за по-големи търговски сгради. Тъй като тези продукти могат да бъдат боядисани по различни начини, те могат да подобрят външния вид на всеки дом, като същевременно намалят консумацията на енергия. И те могат да бъдат произведени с помощта на най-новите технологии, което води до най-висококачествени прозорци и врати. Но въпреки високата си цена, тези продукти си заслужават всяка стотинка.

Ниска поддръжка

Една от най-привлекателните характеристики на алуминиевите прозорци и врати е, че изискват малко поддръжка. Материалът е устойчив на UV лъчи и не се захабява от слънцето. Освен това, може да се почиства лесно с вода и неутрален сапун, който не драска. Обратно, дървените системи изискват боядисване или обработка на всеки две години. Следователно, поддръжката на алуминиева дограма е по-лесна от почистването на дървена система за прозорци или врати.

Издръжливост

В допълнение към естетическите качества и способността да издържа десетилетия, алуминият е и много издръжлив и устойчив на корозия. В сравнение с други материали, алуминият ще запази своята естетика и ефективност през годините, така че е добър избор за вътрешни прозорци в кухнята, спалнята и всекидневната.

Когато избирате алуминиеви прозорци, търсете гладкото, равномерно покритие и качествени материали. За да се осигури дълготрайност, висококачествените алуминиеви прозорци трябва да се полират редовно, за да се предотврати корозия и замърсяване на повърхността. Имайте предвид, че различните доставчици произвеждат прозорци с различно качество. Друга важна характеристика, на която трябва да обърнете внимание, е дали дограмата е изработена от композитни материали или от отделни парчета алуминий. Композитните системи трябва да имат различни рамкови елементи и да бъдат прахово боядисани.

Цветове

Изберете внимателно цвета на вашите врати и прозорци. Екстериорът на дома ще определи цвета на рамката на вашата врата или прозорец, така че изборът на правилния нюанс на бяло или почти бяло е от решаващо значение за цялостния външен вид.

Когато избирате цвета на вашата алуминиева дограма и врати, уверете се, че той допълва дизайна на вашия дом.

Цена

Цената на алуминиевите прозорци и врати зависи от няколко фактора, включително вида на покритието, нанесено върху тях, размера на прозореца и вида на хардуера, използван за инсталирането им. Проучете внимателно всички възможности и изберете този доставчик, който предлага най-добрите условия.

Източник: Премиум Пласт