Избор на сватбен букет – с какво да се съобразим при избора

By | 15.03.2022

Сватбената церемония е едно от най-важните и благоговейни събития в живота на всяка жена. На този ден всеки детайл е важен, включително и добре подбраният булчински букет. Важно е той да е съобразен с всички детайли: стила на роклята и нейния цвят и стила на сватбеното тържество като цяло. И, разбира се, самата булка първоначално трябва да хареса своя сватбен букет.

Всяко цвете има своя собствена сезонност и трябва да определите кои цветя ще бъде лесно да намерите за датата на вашата сватба. Можете да изберете несезонни цветя, но може да не отговорят на качеството, което очаквате от тях.

След като определите датата на сватбата си, трябва да се свържете със специалист флорист, който ще ви предложи подходящ букет за сватба от сезонни или по-екзотични варианти. Понякога трябва да се договорите за доставката поне месец предварително.

Как да изберем цветова схема и какви са актуалните тенденции при съвременните булчински букети

След като сте избрали цветята, можете да преминете към цветовете.

Защо правим това, след като сме избрали самите цветя?

Тъй като в наше време всяко цвете има огромна палитра от нюанси и сортове и е по-лесно първоначално да се спрете просто на самото цвете, а не неговият нюанс.

Трябва да се съсредоточите върху цветовата гама на сватбената рокля и стила на събитието. Цветарската индустрия, също като модната такава, има свои собствени тенденции и правила. Напоследък са много модерни булчински букети в пастелни нюанси.

Независимо от цветовите тенденции, има няколко вида булчински букети.

Сферичните – изящни, кръгли или полукръгли. Комбинират се перфектно с гръцки и А-силует сватбени рокли.

Букет за сватба във форма на сълза е още една много нашумяла тенденция. Той перфектно допълва пищните рокли, моделите в гръцки стил и А-линията.

Каскадните букети са като малък водопад. Те могат да се съчетаят с всякаква булчинска рокля.

Какъв сватбен букет ще изберете, това зависи също и от вкуса ви. На нежната и крехка булка би подхождал букет в по-нежни цветове. Ако роклята е в по-смела кройка, то тогава може да заложите и на по-ярки нюанси. Важното е да харесвате своя сватбен букет и да му се радвате от сърце.