Как да изберем ортопедичен колан за болки в гърба и кръста

By | 28.02.2022

Все повече хора се оплакват от болки в гърба. Болката обикновено е резултат от неправилна стойка на работнот място, натоварен лайфстайл, стари травми, мускулно напрежение или крампи и др.

Точният за нас ортопедичен колан може да облекчи болката в гърба и кръста. Разбра се, този избор може да бъде истинско предизвикателство понякога и да ни затрудни.

Ето някои съвети, за да ви помогнем в избора на ортопедичен колан за кръст и гръб. Още преди да се захванете да проучвате какъв ортопедичен колан за кръст и гръб да вземете, трябва да локализирате с максимална точност местоположението на болката, която усещате.

Усещате ли болка от кръста нагоре към плешките и дори до шията?

Веднъж щом локализирате с точност местоположението на болката, можете лесно да регулирате височината на колана до желаната от вас точка. Заложете на ортопедичен колан за кръст и гръб, който отговаря на вашия проблем.

Работещите ортопедични колани струват от 50 и могат да стигнат над 400 лева в зависимост от мястото, от което ги взимате. Разбира се, не трябва да жертвате здравето си само защото качествен продукт ще ви струва малко повече пари.

Вашето тяло не разполага резервна част за подмяна, ако е повредена от некачествен продукт. Потърсете колан, който има метални каишки на гърба. Въпреки че може да не ви е много удобно през първите няколко дни от поставянето му, с течение на времето ще се почувствате по-добре благодарение на него.

Намерете начин да се убедите, че ортопедичният колан е изработен от мека, еластична материя, която позволява на тялото да се охлажда правилно и не раздразва кожата ви. Освен това се уверете, че е достатъчно тънък, за да остане незабележим под дрехите, когато се носи. За да бъде закупеният ортопедичен колан наистина полезен и да носи облекчение на болките, е от огромна важност той да пасва точно по гърба.

Качествените ортопедични колани се продават в минимум три размера. Разбира се, има случаи, когато е посочено, че размерът е универсален и вие нищо не можете да направите по въпроса.

Не пропускайте да се поинтересувате от гаранционния период. Няма търговец, който да ви предложи гаранция, ако не е спокоен относно качеството на артикула си.

Когато купувате ортопедичен колан, уверете се, че той има гаранция за качество или може да бъде сменен с друг, в случай, че се окаже сбъркан модел или размер.