4 причини да изберете алуминиева дограма за вашите прозорци

By | 28.02.2022

Искате нова алуминиева дограма?

Колебаете се с колко камери да бъде?

Не сте сигурни какво стъкло ще ви свърши най-добра работа?

Модерна алуминиева дограма може да се види в почти всеки дом, офис или друго пространство.

Каква е тайната на тяхната популярност?

Спестяват от топлинни загуби

Първото предимство е спестяването от топлинни загуби. Историята на алуминиевите прозорци започва, когато цените на енергията на стария континент са се повишили рязко, а отоплението в къщите е станало доста скъпо.

Предприемачите започнали да търсят начини за решаване на този проблем и така на пазара се е появила алуминиевата дограма.

Отлична шумоизолация

Друго предимство е отличната шумоизолация. Опитвали ли сте някога да анализирате колко ненужен шум влиза в къщата ви през недобреуплътнените прозорци?

Този шум може да има отрицателно въздействие върху вашето здраве, тъй като пречи на добрата почивка. Това е особено вероятно, ако прозорците ви гледат към оживена улица. Освен това навън вдишвате прах, което също не подобрява качеството на живот. Но има решение – правилно избраните и монтирани алуминиева профили ще решат този проблем веднъж завинаги.

Лекота на поддръжка

Поредно предимство е лекотата на поддръжка.

Представете си, че ако замените стария профил с нов, бихте могли напълно да облекчите грижите, които идват с поддръжката на дограмата. Алуминиевите профили можете да миете безпроблемно само с вода, в която е разтворено веро.

Здравина

Последно, но не и по важност голямо предимство на алуминиевата дограма е нейната здравина. Разбиването на модерна алуминиева дограма е доста трудно и ще отнеме много време на крадците, за да се справят. Прозорците с двоен стъклопакет са много издръжливи и това е голям плюс срещу кражба.

Не бива да пренебрегваме изобилието от форми и цветове на алуминиевите профили. Можете да експериментирате с избора на цветове, за да подчертаете елегантността и стила на вашия дом отвътре, но и отвън.

Намерете доказала се фирма за дограма и обсъдете с нея подробностите по подмяната на старите профили с нови.