Как да изберете кухненски смесител

By | 23.02.2022

Модерната кухня е мечтата на всеки човек, но за да я постигнете, трябва да преминете през няколко етапа.

Накратко те са:

  • проектиране на дизайн
  • избор на мебели
  • избор на аксесоари
  • реализация.

Важни са не само цветовете, стилът на мебелите и облицовката, голямо значение за една красива модерна кухня са и аксесоарите, в това число неизменно включваме кухненските смесители.

Модерните батерии за кухня са представени в огромно разнообразие. Нека да видим как да направим правилния избор по отношение на тях.

Материали

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание, е изработката и качеството на материалите. Много модели вече се предлагат в различни материали като месинг, хром, стомана, дори керамика.

Според експерти тези кухненски смесители, които имат хромирано покритие, ще бъдат най-добър избор. Това не е случайно – хромът е много издръжлив и лесен за почистване.

Разбира се, според личните предпочитания и стила на декора, винаги можете да намерите висококачествена и елегантна батерия за кухненската мивка, която е изработена от друг материал.

Функционалност на батерията

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е функционалността на батерията. Можете да изберете кухненски смесител с два крана или дръжка. Моделите с една дръжка определено са водещи на пазара у нас.

С една ръка можете да включите и регулирате температурата на водата за секунди. От друга страна, ако декорът във вашата кухня е например винтидж, тогава е по-добре да заложите на ретро смесител за кухня с двоен кран, който ще се впише идеално в такава атмосфера.

И тъй като, както споменахме, функционалността е от първостепенно значение, винаги бъдете наясно с детайлите, преди да купите. Обърнете внимание на гаранционния срок.

Що се отнася до иновациите, модерните предложения вече включват дори кухненски кранове, чийто чучур може да се върти в различни посоки и дори да се изтегля и удължава при необходимост.

Това е много практично и всяка домакиня би била благодарна за подобна екстра.

Звучи просто страхотно, какво мислите?