Насоки за избор на детски шейни

By | 16.12.2021

Предлагаме ви да се запознаете със списъка с препоръки при избора на детска шейна:

  1. Купете модел, изработен от качествен материал. Цената може да бъде висока, но безопасността на вашето дете е много по -скъпа за родителя.
  2. Изборът на големината на шейната се прави въз основа на възрастовата категория на детето и височината му. Ските е добре да са извити и гумени, а не пластмасови.
  3. Когато купувате детска шейна от физически магазин, препоръчително е да поставите детето на нея. Отстрани възрастните могат да видят дали му е удобно да седи на седалката.
  4. Когато преглеждате, обърнете внимание на допълнителните фитинги и функции. Например, възможно ли е да се промени позицията на седалката, какво е състоянието на спирачния механизъм и т.н.

Можете да откриете пълен каталог с шейни за деца в магазин ОхоБохо на атрактивни цени.

детска шейнаКогато избирате модел детска шейна, първо трябва да проверите седалката дали е достатъчно мека и удобна, както и от какъв материал са изработени ските и рамката. Тези фактори за подбор са мерките за безопасност и надеждност на шейната. Теглото на конструкцията е 4-5 кг. Тук всичко ще зависи от използваните материали.

Често производителят посочва в инструкциите за каква детска височина / тегло е проектирана шейната. Когато купувате модел, трябва да се запознаете с тези показатели. Те влияят върху комфорта на возене на детето. Например, моделите шейни в ОхоБохо понасят тегло до 120 кг.!

Рамката на шейната може да бъде изработена от всеки материал. Стоманените рамки се считат за най-издръжливи, но те са тежки. Най-лошият вариант е пластмаса, затова проверете дали шейната притежава здрава метална конструкция. Рамките, за производството на които са използвали алуминиев материал или въглерод, се отличават със своята надеждност. Това е висококачествена, удобна и лека конструкция. Тези шейни имат дълъг експлоатационен живот.

Нашите пътища нямат добра асфалтова повърхност навсякъде, затова при закупуване на модел шейна, изборът се прави с оглед най-вече здравината. Ако шейната е изработена от пластмаса, тогава е по-добре да не избирате тази опция. Детето е по-удобно да се вози на надуваема гума.
Те имат отлична абсорбция на удари, докато шофират, осигурява висока проходимост. Въпреки че имат значителен недостатък – те могат да бъдат счупени. За цената си те са по-скъпи от пластмасовата версия.
Ширината на ските също има голямо значение при избора на модел. Моторът е много по-стабилен с по-широки ски. За 3-годишни деца се препоръчва закупуване на шейна с с по-голям диаметър на ските. Когато набират скорост, те ще гарантират безопасността на неговото движение.