Трансформация с възглавници и мебели за детска стая

By | 02.08.2021

detska_staia_bigПреобразяването на интериора с възглавници е добра алтернатива, която внася стил, индивидуалност и не струва скъпо. Преди да се спрем в детайли на този тип аранжиране на помещенията, нека уточним, че декорът от възглавници е подходящ за всяка една стая. Това включва и възможността всеки добре да планира съчетанията с мебели за детска стая.

Защо и какви възглавници да избираме:

Текстилните продукти позволяват да трансформирате интериора без значителни финансови разходи. Може да смените завеси и покривки за диван и фотьойли. Може чисто и просто да си купите декоративни възглавници и „воаля“. Така ще имате изцяло нов стил във вашия хол!

Възглавниците са допълнение към меката мебел. Те правят интериора по-удобен, модерен и стилен. Основното е, да изберете правилния материал, размер и форма, както и да организирате връзката, между различни интериорни детайли.

Ако решите да се съсредоточите, върху декора, тогава трябва да изберете всички текстилни изделия в богати и ярки цветове, поддържани в същия диапазон. Ако вашата задача е да подчертаете стила, тогава ще трябва да се спрете на текстил, който не се фокусира върху себе си, но не нарушава общата идея на интериора.

Най-доброто решение ще е да направите покривки, завеси, шалтета за легло и декоративни възглавници със собствените си ръце. Такива неща определено ще се превърнат в истински ексклузив. Те ще са ценен принос за семейния комфорт, а в същото време разходите ще са намалени в няколко пъти. И така, ще имате възможност да подчертаете красотата и индивидуалността на своя интериор. От онлайн магазин maxmebel.eu ни дават някои идеи и насоки:

Възглавници съчетани с мебели за детска стая

  1. За детска стая изберете ярки, естествени материали. Такива трябва да са винаги с хипоалергичен пълнител в самите възглавници.
  2. Децата много обичат забавни апликации, копчета и панделки като декорация. Винаги може да заимствате такива от любимите дрехи, които вече са малки за подрастващото ви дете.
  3. Може да ушиете възглавници с различни форми: възглавници-бисквитки, възглавници под формата на колело, възглавници-сърца или възглавници-играчки. Всички те ще изглеждат оригинално, пръснати по различните мебели за детска стая.
  4. Детето ще се зарадва, ако му дадете възглавницата и му разрешите да рисува по нея. За целта, купете маркери за плат и бяла калъфка. Оставете детето да създаде възглавницата на мечтите си само. Така ще си спестите рисунките по стените и евентуални драсканици по самите мебели за детска стая.
  5. За тийнейджъри може да купите термични материи с всякакви интересни изображения. Може да използвате ютията, за да прехвърлите чертежа, върху калъфките за възглавници. Може да изберете плат с различни щампи: карти или градове, целувки и др.
  6. Основното правило при декорирането на детска стая е, че сами може да изберете плата. Съветваме ви, обаче да оставите детето да избере формата и дизайна на възглавниците. Не ограничавайте въображението му, просто го насочете в посоката, от която се нуждае.

За да накарате оригиналните декоративни възглавници да се съчетаят добре с мебелите за детска стая; За да радват творенията и аранжировките ви, вас и вашите близки, а също така перфектно да подчертаят интериора, не забравяйте да добавите: щипка вдъхновение и порция творчески подход. И така, резултатът със сигурност ще ви зарадва!