Избор на перфектните места за сватбена фотография

By | 16.06.2021

В тази статия ще научите как да изберете красиви и оригинални места за сватбена фотосесия. Ако се питате, кое е най-доброто време да планирате фотосесия, къде да отидете на тематична сватбена фотосесия и кои са най-добрите места за сватбена фотография във вашия град, веднага ви разкриваме.

Статията е съставена, с любезното участие на Deliysky.com.

Как да направите своето сватбено пътуване незабравимо

Вашите снимки са това, което ще имате, след сватбата. Спомените се превръщат в цимента, който държи сградата на брака ви. Колкото по-силни са те, толкова по-мощна ще е вашата крепост.

Ако просто търсите сватбен фотограф, прегледайте работата на няколко професионалисти. Вижте как те са съхранили искрени емоции и важни моменти от сватбения ден в красиви снимки.

Сватбена фотосесия в парка

Фотографът няма да свърши цялата работа вместо вас. Подгответе се за фотосесия предварително. Планирайте своя маршрут, така че да не нарушава графика в деня на вашата сватба. Доброто осветление е от съществено значение. В природата светлината не може да се променя по желание – трябва да изберете времето. Ако трябва да направите снимка по залез, трябва да пристигнете на мястото точно, преди залез-слънце.

Къде да направите сватбени снимки

Изберете популярни места: фоайета на хотели или антрета и пр. Те са подходящи, независимо от времето навън или сезона в годината. С такива места ще имате скъпа красива картина.

Парковете и площадите са друг добър вариант за през лятото. Ярки цветя, разсейващи лъчи светлина и изобилие от зеленина. Между другото, в природата и в късната есен има зашеметяваща фотография, противно на стереотипите. Това изисква компетентен фотограф и топло облекло.

По-малко популярни, но все още търсени са паметниците и древните катедрали. Тук е лесно да попаднете в капана и да направите сватбени снимки. Говорете със сватбения фотографа, нека той разбере, че не искате скучни ъгли и пози.

Изберете места, където има няколко места за снимане наведнъж. Правете снимки в различни сцени и ще спестите време в движение.

Как избирате подходящи пози

Решете стила. В близост до градските забележителности могат да се заснемат красиви кадри. За инсценирани снимки е по-добре да намерите спокойно място.

Ако планирате тематична сватба, изберете тематични места. За сватба в селски стил е подходяща гората или поляна. Отидете сред разораната земеделската земя, ако правите сватба в провинцията. Фотосесия за морска сватба може да се проведе на плажа или на яхта. Винтидж сватба е ретро. Изберете и такъв декор – кола или музей с редки експонати.

За тези, които не се страхуват от височини, опциите са за фотография на покрива. Колкото по-висока е сградата, толкова по-красива е гледката.

Вече имате много идеи за сватбена фотосесия. И помнете: без значение, какви места ще изберете за своята сватбена фотография, основното е да се насладите на процеса и да правите каквото искате! Тогава снимките ще се окажат истински красиви!