Ето как да аранжирате мъжки костюм

By | 21.12.2021

Никоя дреха в мъжкия гардероб няма да украси мачото, така, както го прави добре подбраният костюм. Не всеки представител на силния пол се облича по този начин, а каноните на стила остават непознати за много представители на силната половина.

Съвременните дизайнери се опитват да внесат иновации в имиджа на бизнес костюма, но не всеки харесва този подход. Много мъже си падат само по класическите традиции. Основно правило тук е, че избраният костюм трябва да се вписва добре, както с повода, така и с носителя му.

Как да носите мъжки костюм

Не е достатъчно само да си купите облекло и да го облечете. Важно е да го носите правилно и не всеки може да го направи. Тук сме подбрали някои съвети, които ще ви помогнат да разберете, как да не изглеждате глупаво в костюм. Кои са тези писани и неписани правила, вижте сега:

  • ширината на ревера и вратовръзката трябва да съвпадат;
  • тънките ревери са част от новата мода, а широките показател за „старата школа“;
  • чудесна идея е квадратният преден джоб на сакото със стърчащо цветно парче шал;
  • когато купувате готово сако от масовия пазар, трябва да се уверите, че седи нормално на тялото ви;
  • яката на сакото трябва да е продължение на реверите;
  • вместо обичайния черен костюм е по-добре да изберете нюанс на сивото;
  • коланът на панталона трябва да е тънък и да съответства на нюанса на обувките;
  • за да направите външния си вид по-малко официален, по-добре е да изберете сако с едно копче.

Още общи съвети как да носите мъжки костюм

За да изглеждате по-хармонично изберете качествени обувки. Това, може да са обувки, които са задължително допълнение към всеки класически костюм. Основните модели са Oxfords и Derby. Коланът трябва да се комбинира с обувките. Той не трябва да е твърде широк.

За да изглежда костюмът наистина елегантен, не трябва да се забравя за стойката. Значение имат походката и всяко движение. Такива трябва да вдъхват увереност.

Ако не носите вратовръзка, то е по-добре да оставите няколко горни копчета разкопчани на ризата. Добре е да помислите, с какво ще се комбинира костюмът. Много по-лесно е да изберете риза и другите аксесоари в синьо, черно и сиво.

Чорапите трябва да са високи, така при всяко положение на тялото, голотата на крака няма да се вижда. Цветът на чорапите трябва да е съобразен с костюма, но не и с обувките. Мъжът в бизнес костюм трябва да носи и стилен ръчен мъжки часовник. Скъпият марков парфюм също ще допълни образа.