Може ли да комбинираме кухня Ирим с хол

By | 10.03.2021

Повечето от нас обичат да се събират с цялото семейство на закуска или вечеря, да обсъждат належащи въпроси и да правят планове за бъдещето, а това е възможно с избора на кухни по поръчка. Такива дават много повече свобода и гъвкавост в пространствата.

За съжаление, типичното оформление на многоетажна сграда, често не позволява настаняване на всички в кухнята, което създава неудобства. Възможно е, да се увеличи пространството само за сметка на използваемата площ на съседната стая, а именно хола. Това се прави, като се премахне преградата, между тях.

Кухня Ирим съчетана с хол – предимства и недостатъци

Модата за комбиниран хол и кухня идва от Запада. Преди да решите да счупите стената, помислете как някои домакини рядко прекарват часове на печката. В кухнята те обикновено са заети с прости операции с полуготови продукти, загряване на готови ястия и приготвяне на напитки.

Устойчивият аромат на пайове, пържено месо или вкусни гозби крие рискът да проникне във всички краища на апартамента. Класическа аспираторна готварска печка едва ли ще се справи с проблема и тогава ще трябва да осигурите по-мощна, „професионална“ версия.

Също така е важно улеснението и достъпа до чистотата на такава кухня. Тук от полза ще са моделите на кухни по поръчка, които позволяват достатъчно гъвкавост в помещенията.

Тук, съвсем не става въпрос само за мръсните чинии и неподреден плот, но и за хаотично поставени кухненски прибори и др. Всяко малко нещо постоянно ще е в полезрението на всеки, който дойде у дома ви.

И това са само нюанси в сравнение с предимствата на комбинираното оформление. Първите и очевидни „плюсове“ са значително разширяване на пространството за срещи със семейството и приятелите на масата. Сега домакинята ще може да общува с готови решения. Така и холът ще стане много по-светъл. Това, разбира се ще се дължи на допълнителния прозорец в съчетание със самата кухня Ирим.

Едно пространство, визуално разделено на две функционални зони е не само удобно, но и стилно. Реконструкцията прави ежедневните битови операции по-позитивни и интересни. Тогава кухните по Ирим са правилното решение.