Направи си сам уникална сурова торта с шоколад

By | 25.09.2020

сурова торта с черен шоколад

Няма нищо по-здравословно и полезно от суровите шоколадови торти и десерти. В наши дни това безспорно са едни от най-добрите алтернативи на класическите десерти с шоколад, от които изобилстват магазините и се превръщат във все по-популярен и предпочитан вид рецепти с шоколад. И тъй като в повечето рецепти се съдържат скъпи ядки като бадеми и кашу, които не са по джоба на всеки човек, днес ще ви представим едни изключително изгодни шоколадови рецепти за сурова торта, които може да си приготвите съвсем сами вкъщи.

Ако искате да хапвате шоколад без да се тревожите за своята фигура, значи е време да се запознаете с ултра здравословните рецепти за сурова торта с течен черен шоколад. Ако ви мързи или нямате афинитет към сладкарството и кулинарството може просто да го намазвате върху филия хляб, да слагате в йогурт или просто да си хапвате с лъжичка от него.

Необходимите хранителни продукти за приготвянето на този сладък оазис, от който се превръщат невероятни десерти и сурови торти с течен шоколад, са следните:

  • две чаени чаши слънчоглед, тъй като той е евтин вид ядки
  • три супени лъжици какао
  • две супени лъжици чист мед
  • за финал една чаена лъжица екстракт от ароматна ванилия.

Вече изпробвали го почитатели споделят мнение, че този домашен течен шоколад несъмнено попада в графата за лесни десерти, сладкиши и сурови торти с шоколад.

Приготвянето му започва с блендиране на всички гореспоменати ингредиенти, докато не се получи гладка и кремообразна смес. Това зависи от мощността на уреда, с който разполагате у дома, както и от продължителността на разбиване на съдържанието му. Може би ще разочароваме всички любители на рецепти с бял шоколад, но това със сигурност ще е в техен плюс, тъй като както добре знаете, белият шоколад не е никак естествен и оригинален.

Що се отнася до феновете на рецепти на сурови шоколадови торти, то несъмнено те ще бъдат във възторг от домашно приготвения си шоколадов крем. Те вече няма да се нуждаят от специални средства и техники, които да използват при изпълняването на рецепти с разтопен шоколад, защото ще разполагат с готов течен мус под ръка, с който да майсторят всевъзможни домашни рецепти с шоколад, независимо дали ще са рецепти с натурален шоколад или с млечен такъв.

Ако все пак искате вашия сладкиш да изглежда представителен и красив, то потърсете готовите сурови торти с шоколад, плодове или зеленчуци. В момента тези кайкове са много популярни, защото съчетават в себе си здравословните продукти, любимата ни сладост и красотата, придадена от професионалния сладкар. За всяко детско парти като честване на рожден ден, имен ден или личен празник като годишнина или друго събитие си заслужава да изкушите сетивата на своите гости. Суровите шоколадови торти са любими не само на децата, но и на всички които предпочитат здравословното хранене или веган кухнята.

Поднесете на гостите на вашето парти сурова торта или сурови десерти и очаквайте само и единствено супарлативи за вкуса и сладостта им.