Избор на мебели за лятна кухня

By | 28.08.2020

лятна-куняВ центъра на кухнята или беседката винаги се поставя градинска маса, на която компанията ще се събере. Всеки избира формата си индивидуално – правоъгълна, кръгла или овална.

Пейки могат да бъдат инсталирани около масата, ако разполагате с беседка. Пейките  могат да бъдат заменени със градински столове, сгъваемите опции са по-подходящи, както и мебелите от ратан. Мека мебел за лятна кухня не е много подходяща, но за удобство можете да използвате малки декоративни възглавници.

Дизайнът в горски мотиви ще изглежда добре. Мебелите от ратан са класически вариант за лятна кухня. Може да използвате и бамбук – основите за маса  от него изглеждат много романтично, предпазват от слънцето и вятъра, като същевременно не създават задушаване и парников ефект. За романтични вечери можете да инсталирате стъклен съд с вода, в който свещите ще плуват през нощта. Беседката ще бъде добре украсена с висящи саксии с летни цветя. Те ще добавят докосване на домашен уют.

Вместо обикновени столове за беседка, можете да вземете изключително решение. Това могат да бъдат лежащи трупи, но те трябва да бъдат обработени със специален лак. Огромен „пън“ е подходящ за трапезна маса в дворното място. Мебелите често се избират в „селски“ стил – често те са груби, с декоративни елементи във винтидж стил. Мебелите в стил Прованс или в кънтри стил за лятна кухня са перфектно решение. Масата и трапезарните столове могат да бъдат заменени с бирени бъчви – няколко големи и няколко по-малки. Ако често се събирате за освежаващи напитки, барбекю или и „аl fresco“ вечери в лятната кухня, тогава ще изглежда хармонично и да интегрирате система за приготвяне на храна.

Когато изграждате кухнята си наоткрито, трябва да помислите за пътя, който ще я свърже с къщата. Пътека, декоративни плочки, мозайка от камъчета или от речен камък с цветна алея, са подходящи за това. Обикновено пътеката съответства на настилката на беседката. Можете да инсталирате няколко малки фенера по пътеката и да подредите саксии с цветя. Скулптурите предназначени за лятна вила – градински джуджета, охлюви, таралежи – ще изглеждат добре, особено ако сред собствениците на вилата има и деца.

Лятната кухня може да се превърне в любимо място в „селски“ стил, ако подхождате към нейния дизайн с любов. Добре е, ако всеки член на семейството допринесе за това. Това е място, където можете да покажете въображението си и да не се страхувате от смесване на стилове. Това е кът, където се събира цялото семейство и приятелите, и  където е винаги е приятно и удобно.

Източник: Мебели и интериор Motti.bg