Все пак смяната на щрангове е неизбежна

By | 20.04.2020


Всяка система, предназначена за нашето обслужване, се нуждае от поддръжка. Така е и с щранговете, които са монтирани преди повече от 50 години. За онова далечно време металните тръби са най-добрия избор, но те си имат своя експлоатационен срок.

В годините на ползване корозията си е свършила работата – ръждата е запушила вътрешността на тръбите. В резултат на това е влошено качеството на водата, нарушена е циркулацията, а опасността от наводнение непрекъснато расте. Видимите шупли по всеки щранг са предвестник за поява на течове, а това вече е много сериозен проблем. При едно такова наводняване на апартамента ще се наложи да вложите много средства за възстановяването му както и да покриете разходите на съседите заради причинените щети. Всичко това е доказателство за неизбежната смяна на щранговете.

Този ремонт трябва да се организира и плати от всички собственици на жилища в кооперацията, защото щранговете са обща собственост. Потърсете добри професионалисти, за да получите качествена услуга. Сега това е лесно. Подайте вашето търсене в интернет и за секунди ще получите хиляди резултати. При избор на фирма за ВиК услуги е добре да обърнете внимание от колко време е на пазара, какви са отзивите за нея. Може да се консултирате и с приятели, които вече са се справили с този проблем. Съобразете се с препоръките на специалистите за цялостна смяна на щранговете, за да получите желания качествен ремонт.

Естествено, че всеки може да направи смяна на щранговете в своя апартамент, но това е по-трудно и по-скъпо. Трудността идва от това, че в повечето случаи се налага новите полипропиленови тръби да се свържат със старите корозирали метални. В такъв случай се изисква много опитен майстор, който да направи правилни отрези като се остави част от металния щранг отдолу и отгоре за връзката. С този ремонт не може да се осигури желаното спокойствие по отношение на опасността от наводнение, защото съседите не ви го гарантират.

Смяната на щрангове в кооперацията при добра организация на работата ще приключи в рамките на един работен ден, а това може само да ви радва. Шум, прах, липса на вода ще са само в рамките на този ден.