Няколко пресметливи идеи относно това какво да правим в Дубровник

By | 14.01.2020

Дубровник - почивка на Адриатика

Екскурзията в Дубровник е изключително интересна и нестандартна заради историята, архитектурата и стария исторически град. Благодарение на тези качества, всеки ден той се радва на постоянни посещения от чужестранни туристи дори от Дубай. В Хърватия и Черна гора има много какво да се види и това привлича много родни пътешественици, решили този път да променят и изневерят на почивката в България. И тъй като може би ще ви е трудно да решите откъде да започнете и ще имате притеснения дали няма да изпуснете нещо вълнуващо, ние сме ви приготвили няколко идеи как да осъществите вашата екскурзия абсолютно пълноценно! Пригответе си лист и химикал, защото започваме!

Ако искате да разгледате Адриатическото крайбрежие и целия Дубровник от птичи поглед, значи е отлична идея да се качите на лифта, който води до хълма Сърдж. Подобно преживяване може да сте изпитвали и ако сте ходили на екскурзия в Испания и по-точно в планинската верига Сиера Невада. Още преди да сте си намислили места, на които ще отидете, ще имате възможността да научите къде са старинните улици, направени от камъни. Те са едни от любимите места на всички туристи за снимки и селфи, когато са на пътешествие в Хърватия или екскурзия в Черна гора и слънчевата Адриатика.

Дубровник - Хърватия

Катедралата „Свето Успение Богородично“ не е чак толкова огромна и със световна слава, както е тази, посещавана от туристите, които са на почивка в южна Италия, но пък това съвсем не означава, че трябва да я пропуснете, дори напротив. Заслужава си да се докоснете до толкова старинна и все още запазена монументална сграда. Тя се счита от местните жители за абсолютна икона на града и неин запазен знак и пазител, така както в България за нас това е храм паметникът „Свети Александър Невски“.

Запалените туристи, които са били на екскурзия в нашата съседка Турция, а също и на почивка и море в Гърция, със сигурност са видели няколко пристанища край бреговете на морето. В Дубровник също има и то се нарича „Старото пристанище“, но гледките, до които водят лодките, както и тази, която се открива от самото пристанище към морето и близките хълмове са способни да вземат дъха и на най-върлите пътешественици, организиращи си екскурзия в Тасос или пък почивка на море. Над него е надвиснала и старинната крепост с наименование Свети Иван, а пред него се намира също толкова старият Арсенал – бивша корабостроителница от далечни времена.

Малко хора знаят, че старото латинско наименование на Дубровник е Ragusa, Рагуса. Първите сведения за стария град датират още от 7ми век. По-късно градът става изконен център на култура и религия а в днешно време примамва стотици хиляди туристи със своето прозвище „Перлата на Адриатика“.

Всички актуални оферти за почивки на Адриатика като Хърватия, Дубровник, Черна Гора, Будва и Котор може да видите тук: http://www.doris-bg.com/почивки-в-черна-гора