Как да рекламираме стартъп онлайн?

By | 10.12.2019

03 стартъп-онлайнСтартъп в съвременния свят е понятие, което все по-често ще чуваме.
Какво представлява даден стартъп? Първото важно нещо, което трябва да споделим е, че стартъп и малък бизнес са две различни неща, но много сходни. Често, хора от цял свят ги бъркат, мислейки, че се касае за едно и също нещо. Да, ама не.

Можем да кажем, че стартъп е временна организация, създадена да търси повтаряем и скалируем бизнес модел.Реално стартъп трябва да е съкращение от „скалируем стартъп”. Този стартъп търси не само да докаже своя бизнес модел, но и да го направи бързо, по начин, който ще има значително влияние върху актуалния пазар, което е и именно първата разлика между двете понятия.

Липсата на финансиране и необходимостта от спестявания съпътстват обикновен стартъп

Тези, които са пробвали реклама в Интернет, знаят колко бързо парите се разпиляват от личната сметка на рекламна платформа. И в условията на ограничено финансиране неволно започвате да мислите за спестяване, търсейки възможности за безплатно промотиране! Възможна ли е безплатна реклама?

Естествено, че да! Стига стартъпът Ви да е иновативен, интересен за медиите и обществото, като цяло.

Всъщност, ако работи, защо да не го използвате, ако не в чистата му форма, а след това да го комбинирате с платена реклама (което между другото е най-ефективно, ако е онлайн). Мит или реалност? И възможен ли е обратният ефект (антиреклама)?

Как да намерите подходящи сайтове за реклама на вашия бизнес? Елементарно – в търсенето! Задайте въпрос на търсачката: „директория на организацията във вашия град)“. Търсачката ще ви даде списък с подходящи кандидати, за да поставите картата на вашата организация. Ако градът ви не е голям – с голяма вероятност търсачката в резултатите от търсенето ще издава общоруски каталози сред регионалните сайтове. Те също могат да бъдат разгледани за едно „но“: най-вероятно разполагането на такива сайтове ще бъде платено.

Общо: Като поставите в директорията запис за вашата компания, ще получите:

– Нов източник на трафик, което означава нови клиенти и поръчки;

– Връзка към вашия сайт, която ще допринесе за популяризирането на вашия бизнес. Но най-важното е, че не е нужно да плащате и стотинка за това!

– Разпознаваемост.

Много са начините, по които да направите популярен даден стартъп, но най-добре е, когато всичко се случва по естествен път, натурално. Както по-горе споменахме, ако направите и развиете иновативен стартъп, то последващите действия биха били далеч по-лесни.