Палто от естествен косъм срещу палто от изкуствен косъм

By | 29.11.2019

дамски-палтаВълната „приятели на животните“ започна още през далечната 1994 г. Фирмите, които не предприеха радикални промени, напоследък бяха подложени на огромния натиск от протести от организацията PETA за хуманно отношение към животните. Тя призова чрез Instagram за пълно спиране на използването на естествена кожа до 2019 година. Въпреки че повечето големи модни фирми използваха истинска кожа в минимално количество за дрехите в колекциите си, постепенно те възриеха тенденция, която до голяма степен се определя от потребителите. Тяхното намерение произхожда от тревогата  на хората, че за производството на детайли по тоалетите е използвана истинска животинска кожа. Консумацията на продукти от материали, които уважават околната среда и са произведени със строги спецификации е нещото, което дефинира очакванията на потребителите в бъдеще.

Ето четири причини, поради които да изберете палто от изкуствена пред палто от естествена кожа:

  1. Въздействие върху околната среда.

Дългосрочните последици за природата и правата на животните са два фактора от огромно значение в този аспект. Никой в наши дни не може да се впечатли от ужасния начин да се убиват дивите животни, за да се поддържа мита за естествената кожа като символ на социално благополучие.

  1. Истинската кожа не е на мода.

Кога изкуствената кожа спечели срещу естествената кожа? Когато таз итенденция получи известен глас! От знаменитости до модни икони, които заемат отворени позиции, осъждат използването на естествена кожа. Списъкът е дълъг и включва много американски имена като Елън Дегенерес, Майли Сайръс или Шарлиз Терон.

  1. Удобство в поддръжката.

Всички истински кожени изделия изискват специални и трудни грижи за почистване, поддръжка и съхранение. От начина, по който трябваше да се съхраняват, за да се проветрят адекватно, до скъпата цена на специалните почистващи средства, енергията и парите  струваха доста скъпо за притежателите.

Днес синтетичната кожа минимизира усилията на хората. Цената варира значително в пералното помещение и всички те подлежат на ергономичен процес на освежаване.

Всъщност, ако разполагате с модерна пералня с разнообразни програми за леко почистване, може да я използвате и след това да изсушавате тези дрехи по естествен път. Просто следвайте инструкциите на етикета.

  1. Разнообразието от цветове.

Синтетичната кожа е материал, който получава всякакви нюанси и наистина изглежда уникално.

Независимо дали търсим лилава кожена жилетка или цветно палто, изкуствената версия на кожата подкрепя завръщането към интензивните нюанси и предлага този младежки стил, който да ви отличава от този на жените през 60-те години.

Източник: https://stylezone.bg/