Каква тъкан за дрехи да изберете

By | 23.10.2017

Минута минава и вече е ясно, че е станало още …

Облечете се …например така: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/макси-мода-за-пухкавите-бонбони. Колко женственост, мистерия, чувство за стил и възхищение се крият в една кратка дума! И едва ли ще намерите поне една жена в съвременния свят, която няма поне една дреха в гардероба си. Без топлина, дъжд, без вятър, без студ може да принуди женската половина от населението да изостави този гардероб.

Сега в октомври, зимата е точно зад ъгъла и всеки от нас на подсъзнателно ниво иска да се изолира, така че нека да говорим с вас за това какъв вид плат да изберете за рокля за есента, че да отговаря на всичките ви изисквания и в същото време да е в тенденция.

Плат за рокля: как да избера?

Разбира се трябва да се насочите към нещо модерно, удобно и търсено във всеки сезон.

В началото на есенно-зимния период топлите и меки материали, които могат да защитят тялото от хипотермия или дори да създадат такава илюзия, стават актуални. Основното внимание в студения сезон при избора на плат за рокля трябва да бъде включен в трикотаж, велур, кадифе, плетена тъкан, а също и естествена коприна и сатен. Също така есенните рокли се предлагат в материи от габардин, памук, вълна, вискоза. Те също са добри. Помислете за всяка от тези тъкани в детайли, за да създадете поддържано уникалното изображение и да подчертаете своя чар.

Тъканите в състава са разделени на естествени, изкуствени и синтетични.

 • Естествените материи, изтъкани от естествени материали, са най-често срещаните и се намират в добро търсене и предлагане. През есента е по-добре да изберете памук и вълна, а също и в допълнение от коприна.
 • Изкуствените тъкани са изработени от естествени продукти, но се обработват химически и механично. За есенната рокля от вискоза е сред най-добрите опции.
 • Синтетичните тъкани са изработени изцяло от химикали. Техните минус са слаби показатели за пропускливост на въздуха. Тези тъкани са силно електрифицирани. Вече се появяват подобрени синтетични тъкани на: акрил, полиамид, полиестер.
 • Памукът е също отличен избор за лека есенна рокля, тя ще изсъхне бързо, платното е приятно на допир и носенето на такава рокля е удоволствие.
 • Роклята от вълна е с високо качество и ще има отлична абсорбция на вода, мека на допир и практически не излизат от мода.
 • Роклята, изработена от естествена коприна е прекрасен избор за есента, тъй като тъканта е достатъчно топла, тънка, лека, преминава във въздуха и абсорбира влагата. Но има един „но“ – от слънчевата светлина структурата на тъканта бързо се срива, избледнява и става крехка.
 • Лекото трикотажно облекло е идеално за топли есенни дни. Трикотаж от плътна материя се използва за шиене на рокли в студеният ноември.
 • Роклята, изработена от бродерия, ще ви позволи да се чувствате много комфортно и с нея ще изглеждате благородни.
 • За грандиозно есенно облекло, като за: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/417-плажна-свалка, изберете рокля от козина.
 • Като идея можете да приложите комбинация от тъкан с кожата и многоцветна кожа от влечуги.
 • Ако все още не сте решили типа тъкан за роклята, можете да експериментирате и да прибегнете до комбиниране на различни тъкани: комбинацията може да е най-необичайните – съчетания на кожа, сатен и кадифе, коприна плетива, шифон кадифе или плюш. Нека роклята бъде многопластова … Всички тези експерименти ще ви открият от тълпата.

Благодарение на такъв асортимент от тъкани, различни цветове и текстури, както и комбинацията, ще може да създадете свой собствен уникален образ. Най-важното нещо е да се помните, че само интуицията и вашия вкус ще ви помогне да не се изгубите в най-различни тъкани за рокли и да изберете точно това, което ще ви позволи да бъде най-най-пленителни!