Как да спим по-добре, като разчитаме на спалното си бельо?

By | 28.07.2017

belioБезсънието е един много сериозен проблем за повечето хора по света и всеки търси начин да го разреши.  Специалистите се опитват да накарат хората да разберат, че за да преодолеят този проблем, те трябва да изградят навици. Но трябва също така и да разберат физическата страна на въпроса.

Първата причина за дискомфорт е температурата. Тялото ни е свикнало, че сутринта температурата е доста по-ниска. Това означава, че трябва да имаме завивки за всеки сезон.  Трябва да изберем материята, която ни кара да се чувстваме добре и която помага на тялото ни да върши своите физически процеси, докато спим. Тя трябва да е мека, но не прекалено. Не трябва и да е твърда, за да не усещаме, че нещо все си боде или ръчка.

Факторите тишина и светлина също са много важни. Те влияят на психологическо ниво.  Въпросът обаче е как нашето спално бельо влияе на тези фактори и отговорът е много прост – чрез цвета и украсата си.  Може би сте от хората, които образите ги успокояват. Тогава за вас подходящо спално бельо е 3D спалното бельо с различни визуализации. Но ако това ви възбужда, то тогава трябва да изберете едноцветно спално бельо, което ще помогне да се успокоите. Изберете спално бельо с цветове като зелено, бяло, лилаво.

Времето и храната също са фактори, които оказват влияние, но те подлежат на тренировка и не зависят от спалното бельо.  Последната важна част е чистата среда. Трябва да можете да си осигурите чиста стая, която да не предразполага към прах и различните микроорганизми, които  се развиват в прахта и може да причинят алергии. Спалното бельо не трябва да съдържа влага и не трябва да изпотява или запарва. То трябва да е олекотено, за да може кожата да диша и да се чувства добре.