Геймърски компютър от най-висок клас

By | 22.05.2017

komputri-ot-visok-klasВие сте запален геймър, който обича да прекарва свободното си време играейки любимите си игри, но вашата машина вече не е в състояние да поддръжа всички нови заглавия?

В тази статия ще Ви предложим геймърска конфигурация от най-висок клас, с която ще можете безпроблемно да се насладите дори и на най-тежките игри. Нека да започнем с компонентите, които ще използваме в този геймърски компютър:

Видео карта

Най-важното решение, което ще трябва да вземете е коя 3D подсистема за графика ще използвате. За обикновенни 2D игри ще Ви свърши работа и вградена видео карта, но за да играете най-новите и тежки игри ще Ви е необходима една или повече видео карти. Почти всички предлагани на пазара геймърски компютри са с повече от една графична карта, а те определено са от най-висок клас. Това ще допринесе за подобряване на визуалната графика в дадена игра.

Процесор

Процесорът е двигателя на една система. Графичната карта се грижи за качеството на графиката и някои малки физически изчисления, докато процесорът се грижи за всичко останало. В момента процесора Intel Core i7-6950X Extreme Edition e на челно място по отношение на мощ. Този модел на Intel е 10-ядрен. От друга страна AMD предлагат своя FX процесор, който е 8-ядрен.

РАМ памет

За геймърска конфигурация от най-висок клас е желателно да има поне 16GB RAM памет, а най-добре е ако машината разполага с 32GB. По-голямата RAM памет подобрява общата производителност на Вашата машина и по този начин помага на процесора да остане стабилен. Инсталирането на по-бърза RAM памет с по-голяма тактова честота също влияе на производителността на процесора и запазването му по-стабилен в случай, че се овърклокне.

Твърд диск и SSD

Цените на SSD дисковете паднаха драстично последните години, което дава възможност да се добави в конфигурацията и подобен диск. SSD дисковете са по-добри от твърдите дискове (HDD), защото са по-бързи. По този начин скоростта за „събуждане“ на компютъра и зареждането на игрите се увеличава драстично. Добра комбинация е 256GB SSD и 1TB HDD. Разбира се повече по-големите SSD дискове са по-скъпи, но ако обработвате видео материали или изображения, Вие задължително се нуждаете от по-голям SSD диск.

Виртуална реалност

Ако все пак искате искате да се докоснете максимално до играта, Вие ще имате нужда от виртуална реалност (VR). С помощта на технологията за виртуална реалност, Вие ще изпитате напълно реално всяка една секунда прекарана в играта. Ако желаете в конфигурацията Ви да има включена виртуална реалност, Вие трябва да обърнете специално внимание на видео картата, защото именно тя е най-важният компонент.

Освен това виртуалната реалност събужда в потребителя скрити рефлекси за отделните игри, което допълнително увеличава удоволствието от играта.

Ако сте твърдо решени, че имате нужда от нови геймърски компютри от най-висок клас, то можете да разгледате и откриете подходящия за вас в богатия каталог на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107