Разходите, свързани със създаване на допълнително помещение в дома

By | 07.04.2017

ъздаване на допълнително помещение в домаАко ви се струва, че семейството ви вече е достатъчно голямо и една нова стая е добра идея може да помислите върху идеята да изградите ново помещение. То може да бъде нова баня в мазето или детска стая с южно изложение, разположена върху площ от вътрешния двор, в което децата да играят сред по-голямо пространство и повече естествена светлина. Добре е да се има предвид, че допълнителната нова стая ще предизвика по-висок данък на имота, сметките за електроенергия и пр. Останалите сметки за комунални услуги също може да се повишат. Така че, уверете се, че вашите финанси го позволяват.

На първо място, трябва да направите готов план за домашния интериорен проект. В него е добре да предвидите всички разходи, които да бъдат в рамките на бюджета. Можете да изработите плана собственоръчно или да потърсите услугите на жилищен архитект за тази цел. Хонорарите на жилищните архитекти могат да варират някъде от 5% и 15% от разходите за строителство на помещението. След като имате готов план, трябва да се свържете с комисията по строителство във вашия град или съответните местни власти за получаване на разрешение за строеж. Препоръчително е да се консултирате с местния отдел по строителство на сгради преди да направите плана. Ако не попълните необходимите формалности могат да ви третират като нарушине на зонирането и на строителните планове и могат да ви накажат с глоба, която обикновено е в солиден размер.

След като платите таксата за разрешение за строеж и властите ви дадат своето одобрение за проекта ви, трябва да се изчислите приблизителната оценка на разходите, които могат да бъдат направени. Общата стойност ще включва такса на изпълнителя, разходите за труд и другите разходи за кандидатстване. Помолете вашите роднини и приятели за надеждни професионални изпълнители. Изключително важно е, за да се намери лицензиран изпълнител, който е квалифициран и надежден. Запознайте се с няколко изпълнители и изберете този, който е специалист, и е готов да предложи услугите си на разумна цена.

Източник: http://zid-ko.com/