За пицата с любов

By | 05.05.2015
Пица

Пица

Имате ли любима храна? Такава, която обичате да похапване от малки, още от както сте били ученици? Спомням си как нямах търпение да дойде събота, защото майка ми правеше най-вкусната (за онова време и за мен) домашна пица. Естествено нямаше много общо с традиционната италианска пица с тънко тесто, перфектно разпределена плънка и идеално изпечена в автентична пещ на дърва. Но въпреки това ми беше любимото събитие като дете. Нещата от тогава насам не са се променили съществено и изключително трудно за мен е да устоя пред вида на апетитна пица. Исках да споделя с вас и моите топ 3 пици в личната ми класация:

  1. Пица с прошуто и рукола – това ми е топ фаворит в последно време. Предполагам знаете колко вкусно италианската шунка, известна като прошуто, за това и няма как повече да го коментирам. Лично аз предпочитам пицата да е и с прясна рукола, тъй като има прекрасен свеж леко горчив вкус и аромат. Освен това руколата е зеленчук с чудесни хранителни, здравословни и диетични качества. Какво повече може да искаме от една пица?
  2. Пица „Порто фино“ – или също така може да има други имена като Моряшка пица, пица с риба и тон и още много други сигурно. Става дума за пица с риба тон, ролца от раци, лимон, честнова паста и магданоз, разбира се. Има пак специфичен вкус и е изключително добра в комбинация с чаша студено бяло вино. За тези, които не са пробвали определено я препоръчвам.
  3. Пица „Бягащо пиле“ – добре позната и извесна пица, която реално има всичко необходимо за една вкусна пица и се харесва на всеки. А именно – топене сирене, пушено пиле, царевица и кашкавал. Идеална, ако я споделяте, тъй като допада на всеки, както и за филмова вечер вкъщи.

Разбира се, има и много други рецепти за пици, които са изключително вкусни, както и такива, които все още не съм опитвала. Любимата пица често поръчвам от foodpanda, тъй като на техния сайт определено намерих огромно разнообразие от различни пици и въобще всякакви други ястия, когато искам да разнообразя. Списъкът им с италиански ресторанти е доста дълъг и можете да намерите всичко.

А каква е вашата любима пица?