Как се преборих с коварния грип

By | 03.02.2015
грип

грип

Здравейте момичета 🙂 Ето какво ме спаси от грипа рез януари.

Вече цяла седмица всички вкъщи са настинали и в лошо настроение. Кашлица, хрема и температура са в основата на заболяването, а аз съм добрата майка, която обикаля всички аптеки, за да търси лек срещу лошата простуда. По телевизията рекламират какви ли не прахчета, таблетки и тем подобни, но аз залагам на изпитаните методи, които ще споделя с вас.

Оздравителни процедури

Колкото и да не ви се вярва един от най-добрите начини, да се противопоставите на настинката е добрият стар масаж. Ако имате домашна ракия, разтрийте гърба на болния и направете компрес, така че да се затопли и изпоти. С потта излиза излизат и вирусите, както казваха майките и бабите ни в доброто старо време.

Естествено няма да мине без активна почивка, топъл билков чай, малко мед и най-важното внимание от любимия човек. Тази комбинация, ще ви помогне да избегнете от неблагоприятната ситуация, в която се намирате.

По-важното обаче е как да не стига до такива моменти особено през студените месеци от октомври до февруари, че дори и март. Нека ви разкажа какво правя аз, пък вие преценете, дали ще последвате примера ми или напротив.

Превантивни мерки срещу настинка

Обикновено трудно се разделяме с модерните пролетни и летни дрехи, които ни стоят толкова хубаво. Въпреки всичко винаги идва зимния период и ние трябва да се съобразим със спада на температурите. Възрастните хора, твърдят че има ли буквата Р в месеца, значи идва зимата и трябва да внимаваме.

Обличайте се стабилно и ограничете студените напитки, колкото и да ви се иска да ги пиете. Мийте ръцете си, защото заразите ви дебнат вкъщи, в градски транспорт, на работното място или пък в ресторанта. Мислете за здравето си и преценявайте рисковете около себе си.

При положение, че имате настинал колега, който идва на работа, направете необходимата дистанция. Не се смесвайте с тълпите в супермаркетите или ако това е неизбежно, носете предпазна маска на устата си. Грижете се за безупречната си хигиена и профилактично пийте горещ чай.