Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM – таблет от висок клас

By | 22.02.2014

През последните години, в бранша на компютърната техника, се появи марка, която бързо набра популярност и заслужен спечели доверието на потребителите, с качествените си продукти. Това е марката Lenovo. Тази марка, се появи на пазара неочаквано и изведнъж, и също така неочаквано, започна да печели потребителското доверие. Както казах, причината за това е в качествените продукти, брандирани с нея. Казвам всичко това ненапразно. Обектът на настоящата статия е таблет Lenovo, от серията Thinkpad, а моделът е Tablet 2 N3S25BM.

Дисплеят на този таблет е HD, капацитивен мулти тъч, с размер 10.1 инча, а резолюцията на работа му е 1366 х 768. Процесорът е Intel Atom Z2760, с 1 MB кеш памет от тип L2, и честота на работа от 1.5 GHz, която при нужда, благодарение на TurboBoost функцията, може да се увеличи до 1.8 GHz. RAM паметта, с която Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM разполага, е с размер от 2 GB. Видеокартата, чиито модел е H.264 не разполага със собствена памет, а използва такава, споделена от оперативната. Таблетът има вградена памет с размер 64 GB. Вграден Bluetooth, USB порт, слот за micro SD карти, mini HDMI телевизионен изход, комбиниран аудио жак (за слушалки и микрофон), пък са интерфейсите, които този таблет притежава. Камерата, която е предназначена за видео чат, е 2 MP, а основната такава, с която може да правите снимки и клипове, е 8 MP. Има също и вграден микрофон, GPS, и GSM модул. Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM е снабден и със сензор, който служи за промяна ориентацията на дисплея.

Сега е време, да кажа какво означава всичко това. 10.1 инчов дисплей, си е достатъчно голям, особено като се знае, че се касае за таблет, а не просто за монитор, или пък лаптоп. Процесорът е от световноизвестна, доказана с качеството си марка, а честотата му, го прави бърз и мощен. Оперативната памет е предостатъчна, а фактът, че контролерът за видео използва част от нея, не е нещо, което ще затрудни или забави работата на таблета. Капацитетът на харддиска е доста голям, в сравнение с този на най-масовите таблети, но ако все пак Ви се струва недостатъчен, чрез наличните интерфейси на Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM може да съхранявате файловете си на карти с памет, флашки, или други устройства, и по този начин, винаги да имате свободна памет на таблета. Телевизионният изход пък, Ви позволява да свалите филми на таблета си, след което да го включите директно към телевизора, и там да гледате любимите си филми. Чрез двете камери, може както да провеждате разговори с видео връзка, така и да заснемате незабравими моменти. GSM модулът пък, Ви позволява да използвате таблета си и като мобилен телефон.

Двуклетъчната батерия на Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM ще Ви даде възможност да използвате таблета в продължение на до 10 часа, без да се налага да я презареждате. Таблетът е черен на цвят, има 12 месеца гаранция, и тежи по-малко от 600 грама. Операционната система на Lenovo Thinkpad Tablet 2 N3S25BM е Windows 8 Professional.

Може да притежавате този таблет, без да се налага да излизате от офиса или дома си. Просто трябва да го поръчате чрез сайта www.notebook.bg.