Какво да НЕ правим за абитуриентския си бал?

By | 04.03.2013

5606Изненада ли ви заглавието? Обикновено се казва, това трябва да се направи, другото също…
Но сега ще ви изброя някои неща, които може би ще улеснят живота на вас и околните.

Първо, не харчете парите за таксите си в университета, за да си купите рокля и обувки. Да, всеки иска да бъде неотразим, но този ефект може да се направи и с нормален тоалет. Съгласете се, че ще облечете тази рокля само веднъж. Аз лично не съм чувала някой да е обличал пак балната си рокля, включително и аз. Другата страна е да изберете подходящият за вас модел. Дългите пищни рокли стоят прекрасно на манекена, но той не танцува, нали? С прекалено късите, пък рискувате да се чувствате неловко при сядане и при танцуване постоянно ще я придърпвате.

Второ, високи токчета, само ако имате опит. Ако в ежедневието си и дори за специални поводи предпочитате обувки без ток или с нисък, балната ви вечер не е най-подходящото време и място за първи опит. В края на вечерта повечето абитуриентки носят обувките си в ръка и припкат боси по асфалта, а защо ли е така?

Трето, не прекалявайте със солариума. Изключително неестествено и некрасиво е силно загорялата кожа през пролетта. Поне според моето виждане.

Четвърто, не удължавайте косата си. Ако имате средна дължина или къса, а за бала си планирате да бъдете с дълга, просто се опитайте да не я подстригвате. Това е валидно, ако разполагате с време до бала. Но ако до него остава малко, заложете интересна прическа. Мога да ви гарантирам, че половината ви съученички също ще бъдат с удължени коси и ще бъдете като колонинги. Все пак всички сме уникални.

Пето, не прекалявайте с алкохола. Да, знам, че си знаете, но все пак полека. Имате цяла вечер, след това цял ден и после още една вечер да си пийвате. Това е най-честата схема, по която протичат баловете.

И след всички Не-та трябва да кажем, че това е вашата вечер и трябва да изкарате много весело.

Пожелавам ви приятно изкарване и умната!
Снимка: mysumke.ru