Защо ключовете се засядат в запалването и как да ги извадите?

By | 29.06.2023

Защо ключовете се засядат в запалването и как да ги извадите? Трябва ли ми специалист ключар

Случва се шофьорите да се сблъскат с такъв проблем като ключ, забит в ключалката за запалване. Неопитните шофьори често могат да изпаднат в паника, защото не знаят какво да правят или как да решат проблема. Ако сте начинаещ ви съветваме да потърсите услугите на ключар.

Разбира се, оставянето на ключа в ключалката е невъзможно и съответно ще трябва да предприемете някои мерки, за да го извадите от запалването. Ако не искате да рискувате, повикайте ключар.

Най -често причината за това явление е, че заключването на цилиндъра за запалване се случва едновременно със заключването на волана. В този случай водачът ще трябва да отвори и двете ключалки. За да постигнете това, можете да опитате леко да завъртите ключа, докато се опитвате да завъртите волана.

Друга причина за това явление може да бъде разредена батерия. Това може да бъде преодоляно само чрез зареждане на батерията или запалване от друга кола. Ако ключът се огъне или образува малка пукнатина, ще бъде по -трудно да го извадите от запалването. Сменете ключа веднага, ако започнете да забелязвате дори най -малките повреди.

През дългите години на експлоатация на автомобила ключовете могат да страдат и да се деформират много. Може би това е причината за подобни ситуации. За да ги избегнат, шофьорите трябва да следят своя ключ и, ако е необходимо, да го сменят с нов, като поръчат дубликат от ключар.

Най – често срещаната причина за случилото се може да е боклукът на ключа, който всъщност ще доведе до появата на подобна ситуация. Отговорните шофьори винаги почистват ключовете си от различни замърсители по време на почистване на автомобила. Това избягва неприятните ситуации.

Какво да правя? – Най -важното нещо, което трябва да запомните, е да не се опитвате да използвате груба сила. Работата е там, че това обикновено води до повреда, но не помага да се извади ключът. Проблемът няма да бъде решен, а само ще се влоши. Счупеният ключ е още по -голям и по -сериозен проблем, който е много по -труден за решаване и най -вероятно изисква помощта на професионалисти.