Съвети за декориране на дома с картини на животни

By | 23.02.2023

Декорирането с картини на животни никога няма да излезе от мода. В момента има голямо разнообразие от художествени картини, от домашни любимци като бостънски териери, сибирски хъскита, английски булдог и далматинци, до диви животни като жирафи, панди или лъвове. Основното му предимство е, че лесно се адаптира към всяка среда, било то спални, всекидневни или трапезарии. Можем да използваме максималистичен до минималистичен дизайн, истината е, че това изкуство добавя особен стил към всяко пространство в дома.

Видове художествени изображения

Важно е да се знае типологията на картините с животни, които се предлагат на пазара. Някои, които трябва да споменем, включват съвременни животни, геометрични животни, детски изображения на животни, диви животни и животни, рисувани с маслени бои. Картините с модерни животни се открояват с интензивни тонове. Те съчетават ярки цветове (жълто, оранжево, синьо, зелено и виолетово) и абстрактни фигури, изградени от линии. Геометричните рисунки на животни са съставени само от линии, подобни на скица. Детските изобразявания на животни са специални за украса на среда на бебета, момчета и момичета. Картините с диви животни са по-класически и наистина представят структурата на животното. Боядисаните с маслени бои животни имат лъскави покрития, идеални за пространства с неутрални стени.

Изберете стена на галерия

Нищо не добавя повече индивидуалност от стената на галерията. Тоест да изложи колекция от художествени картини и други аксесоари в определено пространство. Препоръчва се използването на прости и сплотени рамки. Професионален съвет е да декорирате стената чак до тавана, за да създадете илюзията за по-голямо пространство.

Комбинирайте различни аксесоари на една стена

Освен да окачим картина на стената, можем да вградим огледала с различни размери, които да отразяват повече светлина. Огледалата позволяват пространството да се чувства по-голямо и по-светло. Висящи чинии или плаващи рафтове също са добри варианти за добавяне на повече стойност към декорацията. Рафтовете ще позволят да поставите снимки на животни и малки скулптури.

Създайте мозайка от различни видове

За да декорираме с рисунки на животни не е нужно да го правим по категории. В една и съща картина можем да комбинираме щампи на домашни и диви животни. Друга алтернатива е да поставите кутия с четири отпечатъка на различните домашни любимци, които сме имали. Не забравяйте, че най-важното е да намерите този баланс между неутралните тонове на дизайна и атрактивния артистичен принт.