Напътствия при избор на въглени за наргиле

By | 23.01.2023

Въглищата за наргиле са решаващ компонент от изживяването на пушенето, тъй като осигуряват топлината, необходима за изпаряване на тютюна. С толкова много различни налични видове въглища, може да е трудно да разберете кои са най-добрите за вашето наргиле. В тази статия ще разгледаме някои от факторите, които трябва да имате предвид, когато избирате въглища за наргиле.

Първо и най-важно…

Видът въглища за наргиле, който да изберете, ще зависи от вида на наргилето, което имате. Бързо запалващите се въглища, например, са най-подходящи за традиционните купи за наргиле, докато кокосовите въглища са идеални за купи за наргиле с широк отвор. Важно е да направите правилния избор на въглени за наргилета, тъй като използването на грешен вид може да доведе до остър, опушен вкус и дори да повреди купата на наргилето ви.

Правило номер две

Друг важен фактор, който трябва да имате предвид, е материалът, от който са направени. Има два основни вида въглища за наргиле: естествени и бързо запалими. Естествените въглища се правят от кокосови черупки или бамбук и се считат за по-здравословен вариант, тъй като не съдържат химикали или други вредни вещества.

Бързите въглища, от друга страна, са направени от пресовани дървени стърготини и съдържат химически стартер, който им помага да запалят по-бързо. Въпреки че бързо запалващите се въглища са удобни и лесни за използване, те не се препоръчват за продължителна употреба, тъй като могат да отделят вредни химикали във въздуха при изгаряне.

Размерът също е важен фактор, който трябва да имате предвид. Големите въглища са най-подходящи за по-големи купи за наргиле, докато по-малките въглища са по-добри за по-малки купи. Размерът на въглищата също ще повлияе колко дълго ще издържат, като по-големите въглища издържат по-дълго от по-малките. Когато избирате размера, важно е да имате предвид размера на купата и количеството тютюн, което ще използвате.

Друг фактор, който трябва да имате предвид при избора, е температурата на горене. Температурата на горене на въглища ще определи температурата на тютюна за наргиле, което от своя страна влияе върху вкуса и качеството на дима. Въглищата с висока температура на горене ще осигурят повече топлина, което ще доведе до по-силен и ароматен дим. От друга страна, въглищата с ниска температура на горене ще осигурят по-малко топлина, което ще доведе до по-мек и гладък дим.

Цена и наличност

В допълнение към факторите, споменати по-горе, е важно да вземете предвид цената и наличността на въглищата за наргиле. Естествените обикновено са по-скъпи от бързо запалващите, но също така се считат за по-здравословен вариант. Бързите въглища, от друга страна, са по-достъпни, но може да съдържат вредни химикали. Важно е да намерите баланс между цена и качество, когато избирате вашите.

И накрая, също така е важно да вземете предвид въздействието върху околната среда. Естествените въглища се считат за по-екологичен вариант, тъй като са направени от устойчиви и възобновяеми материали. Бързите въглища, от друга страна, не са екологични, тъй като са направени от пресовани дървени стърготини и съдържат химикали, които могат да навредят на околната среда.