Как да изберем своя брачен партньор?

By | 28.07.2012

За някои бракът е икономически съюз или сделка, за други е средство, което дава сигурност, макар че би трябвало да бъде узаконяване на връзката, основана на любовта между един мъж и една жена. Времената, когато родителите са избирали булката за своя син и младоженецът не е имал дори идея коя ще е бъдещата му съпруга, вече са само част от миналото. Все пак различните култури и народи имат обичаи и традиции, които значително се различават помежду си.

Но замисляли ли сте се за избора на брачния партньор? Мнозина смятат, че човек ще живее добре, ако намери подобен на самия него партньор, така че би трябвало да се следва принципа на близостта и подобието. Логично е, че ако някой е подобен на теб и има същите виждания и разбирания като теб, между вас няма да има много разногласия и ще се радвате на мир и разбирателство. Дори и да ви казват, че противоположностите се привличат, не се дверявайте, ако ви се налага да избирате брачен партньор.

Нормално е влюбените да виждат своя партньор като „най-прекрасната личност“ и да се удивляват на неговите качества, но рано или късно всички установяват, че всъщност човекът до тяк не е толкова уникален, колкото са мислели, а има своите положителни и отрицателни черти както и всички останали. Затова е добре да се постараете да не идеализирате прекалено партньора си, а да прецените добре дали ще можете да живеете с него и да създадете стабилно семейство. Дори и да сте с много различни характери, ако успявате да достигате до съгласие, връзката ви има бъдеще. Защото с повече търпение и компромиси, дори двойките, които не са се опознали добре и под влияние на „любовта от пръв поглед“ са решили да живеят заедно, могат да се радват на успешен и дълготраен брак.
Снимка: donna.tuttogratis.it