Предимствата на телефоните Nokia

By | 02.08.2022
Телефони Нокиа

Nokia е една от най-популярните марки в световен мащаб още от времето, когато телефоните тепърва навлизаха на пазара. Емблематичният модел 3310 все още е пословичен със своята здравина и издръжливост, както и с играта на змия, която се самоизяжда. В наши дни телефон Нокиа все още е символ на качество, и в настоящата статия ще ви кажем защо.

Стойност на марката

Корпорацията Nokia доминира пазара на мобилни телефони от 1998 г. насам и въпреки че все още е печеливша днес, компанията страда от спад в стойността на марката през последните няколко години. През 2004 г. Nokia започна да губи пазарен дял от конкуренти, включително Apple и Blackberry. В отговор Nokia предприе различни инициативи. Тези инициативи се фокусираха върху разработването на иновативни продукти и компанията надхвърли брандирането, за да въведе подбрандове. Днес компанията води ожесточена технологична война.

Качество на звука

Редица функции в Nokia Lumia 1020, например,  са предназначени да подобрят качеството на звука на телефона. Високоговорителят на слушалката е с добър размер, но липсва бас отговор. Телефоните на Nokia също имат батерия от 2000 mAh. Това устройство е водоустойчиво и животът на батерията зависи от това колко често го използвате. Ето някои от другите функции на този смартфон.

Друга функция, на която ще се насладите при използване на телефон Нокиа, е неговата Wi-Fi способност. Това ви позволява да използвате вградената Wi-Fi връзка на телефона, за да сърфирате в интернет.

Памет

Ако искате да освободите място в паметта на телефони Nokia, попаднали сте на правилното място. Мястото в паметта на телефоните Nokia е важна функция, която ви позволява да съхранявате повече файлове на вашето устройство от паметта по подразбиране.

Ако ви свършва вътрешната памет, можете да преместите приложения на вашата SD карта. Това ще освободи вътрешна памет и ще ви даде повече място за нови приложения. За да направите това, поставете вашата MicroSD карта в телефона си и отидете на Настройки > Съхранение. Оттам докоснете SD картата. В появилото се меню докоснете Използване като вътрешна памет. След като направите това, вече можете да изберете какви приложения искате да преместите на SD картата.

Цена

Въпреки че телефоните Nokia не са от ниския клас, те са чудесен избор за средностатистическия потребител. Докато много други производители си проправят път до самия връх на ценовата скала със своите водещи устройства, Nokia остава в средата. Възможно е да спестите пари от телефон Nokia, като не купувате вариантите от висок клас, но си струва да вземете предвид допълнителните разходи.

Разнообразие

Едно от най-големите предимства на марката е разнообразието от модели. В зависимост от това, от какво имате нужда, можете да изберете най-доброто за себе си – като визия или функционалност.

В един от най-популярните магазини за телефони в България – Mobile Point ще намерите огромно разнообразие от продукти на Nokia, а ако не сте сигурни какво ви е нужно, професионален консултант, с радост ще ви насочи.