Климатични системи Toshiba

By | 02.08.2022
Климатични системи Toshiba

Японските компании са всепризнати лидери в производството на сплит климатични системи, които първи пуснаха на пазара. Много технически решения, които са станали стандартни, някога са били разработени в изследователски центрове и въведени в масово производство във фабриките на японски компании.

Сега компанията активно промотира посоката на климатиците Toshiba, включително линията SEIYA с ниво на шум от 19 dB за вътрешното тяло и 37 dB за външното. Толкова е тихо, че и да искаш да го чуеш е трудно, особено в града. Но много по-интересна е поредицата HAORI.

В превод от японски тази дума означава „Връхно облекло (яке) върху кимоно“. Основното е, че купувачът може да избере покритието на горния панел и да получи климатика, който му подхожда. Тоест няма да има проблеми със съвместимостта с интериора.

Така климатикът ще изглежда много по-хармонично.

Цветът на материала зависи само от въображението на купувача. Това може да бъде опция, която ще бъде възможно най-невидима в интериора или, обратно, ще се превърне в ярък акцент, който веднага ще хване окото ви. Основното е, че няма да е онзи бял/сив/черен блок, за който можете да изберете само лъскав или матов корпус. И дори в този случай, за да промените външния вид, трябваше да погледнете други модели.

Има система за пречистване на въздуха (на име DAISEIKAI ), която е подходяща за големи градове, и система за плазмено пречистване, която убива 95% от бактериите и 99% от вирусите.

Има дори мулти сплит системи. Те ви позволяват да осигурите до 16 вътрешни тела от едно външно. Това е чудесно решение за модерни къщи, където няма достатъчно място за външните тела на климатиците или селски къщи, за да не се разваля външният вид на фасадата. Системата може ефективно да работи на площ до 300 квадратни метра и да осигурява отопление при външни температури до -20 градуса по Целзий. И всичко това с клас А ++ консумация на енергия.

Какво друго прави Toshiba?

Toshiba също предлага термопомпени системи за различни помещения и друго оборудване. Често е по-лесно да инсталирате точно такива системи вместо традиционните газови. Особено ако не е постоянно местожителство. Газът е доста скъп, а отоплението с електроуреди в режим “уикенд” спестява много пари. Освен това, това няма да повлияе по никакъв начин на нивото на комфорт, тъй като системата може да бъде конфигурирана така, че да е топло в къщата при пристигането ви.