Червените рози – символ на любовта

By | 28.07.2022
Червени рози

Червените рози се свързват с любовта от хиляди години. Римската и гръцката митология свързват розите с богините Афродита и Венера. Робърт Бърнс написва стихотворение през 1794 г., сравнявайки любовта с червена роза. Докато викторианските времена не приемат публичните прояви на обич, червените рози все пак са се изпращали като символ на любовта. Приключенията на Алиса в страната на чудесата разкрива, че Кралицата на сърцата е боядисала градината си в червено и е уволнила градинарите, които засаждат бели рози.

Червените рози се смятат за символ на любовта

Ранната християнска мисъл свързва розата с добродетелта на Дева Мария. Поетични легенди като тези на Шекспир и Гъртруд Стайн правят червената роза стандарт в литературата. Днес розата остава върховният символ на страстна обич.

Sub rosa означава тайна или мълчание

Латинската дума sub rosa (с която се означава цветето роза) има етимологична връзка с понятието любов. Тази дума, която означава мълчание или тайна, има много конотации в езика на любовта. Например в древногръцкия език розата често се свързва с тайна и тайно пазени чувства. Но също така се свързва с понятието доверие.

Букет от 50 рози символизира безгранична любов

Ако възнамерявате да изненадате своя специален човек с романтичен жест, букет от 50 рози със сигурност ще свърши работа. Букетът символизира безграничната любов, демонстрирайки истинска безусловна обич. И ако искате да направите крачка напред, можете да изберете букет от 100 рози. Този букет не само изразява дълбочината на вашите чувства, но също така означава отдаденост към вашата любов, която ще продължи да тече от сърцето ви завинаги.

Букетът от 100 рози символизира истинската и безусловна любов

Букет от 100 рози означава истинска и безусловна любов. Розите са символ на няколко неща и броят им може да направи голяма разлика в значението на един букет. Една единствена роза означава любов от пръв поглед, която често се дава на жените по време на първите им срещи. Три рози, от друга страна, означават да сте щастливи с партньора си и са запазени за двойки с известен напредък. И пет рози символизират перфектната мечта.

Значение на други цветове рози

Белите рози означават невинност

Белите рози отдавна са смятани за символ на невинност и любов. Те символизират чистота и невинност и често се свързват със сватби, които означават ново начало. Цветето също е чудесен избор за романтични подаръци, а букетите от свежи бели рози са романтично удоволствие за Свети Валентин.

Жълтите рози означават обич

Яркият, весел цвят на жълтата роза има богато значение за нейните получатели. Обикновено жълтите рози се свързват със слънце, топлина и добри чувства. Докато червените рози се свързват със страстна любов, то жълтите обещават обич и са подходящи за приятели, братя и сестри и родители.

От къде да поръчам червени рози?

Един от най-препоръчваните онлайн магазини в страната e Jardin. Те разполагат с физически магазин в град Бургас, но осигуряват доставка в цялата страна. Според техните потребители, винаги доставят свежи и добре аранжирани букети.

Ако искате да засвидетелствате любовта си към някого с прекрасен букет червени рози, вижте тук: https://jardin.bg/product/101-roses-captivatingly/