Какво да изберем – котка или куче?

By | 13.07.2012

Повечето от хората, които са решили да си вземат домашен любимец, са изправени пред въпроса какво е по-добре да изберат – котка или куче? За улеснят техния избор, учените са направени някои проучвания, въз основа на които са стигнали до заключението, че интелигентността на кучетата е по-голяма, отколкото на котките, но освен това кучетата са с по-добър характер.

Но това не означава, че котките нямат своите предимства. Мнозина предпочитат котките, тъй като те са по-малки от кучетата, за храненето им се изискват по-малко разходи и не са шумни, а и не трябва да ги извеждате по 2-3 пъти на ден както кучетата.

Едно от основните предимства на кучетата е, че те са изключително лоялни домашни любимци и винаги ще бъдат с вас. Кучетата, за разлика от котките, рапознават и разбират настроението на своя собственик и са изключително възприемчиви на обучение. Те могат да помогнат на човек да се справи с лошото си настроение и със стреса. Ежедневните разходки с вашето куче ще се отрази благоприятно на вашето здраве.
Снимка: comefare.com