Author Archives: Admin

Идеи за екстремни спортове за авантюристи

Идеи за екстремни спортове

Независимо дали търсите тръпка или искате да влезете във форма, екстремните спортове могат да осигурят невероятен начин да останете здрави. От парапланеризъм до зиплайнинг, има много идеи за екстремни спортове за повдигане на приключенския дух. Тези спортове могат да осигурят невероятно усещане за постижение и могат да ви накарат да очаквате с нетърпение да ги правите редовно.

Парапланеризъм

Независимо дали търсите ново хоби или прилив на адреналин, идеите за екстремни спортове включват парапланеризъм. Това приключение включва излитане от самолет и кацане в долина. Процесът е сравнително лесен и ще се почувствате като супергерой! Освен това парапланеризмът може да бъде чудесен начин да влезете във форма. Процесът включва набор от техники, които трябва да овладеете, за да кацнете безопасно.

Парапланеризмът е най-близката до летенето на птици човешка дейност. Тези самолети са леки, гъвкави и използват вятъра като единствено гориво. Няма твърда конструкция и излитате само с краката си. Парапланерите тежат само двадесет килограма и не се нуждаят от стръмни склонове, за да излетят.

Зиплайнинг

Зиплайнингът е вълнуващо занимание на открито. Това може да бъде чудесен начин да видите природата от различна гледна точка. В допълнение, зиплайнингът може да бъде отличен начин да тествате вашата смелост и умения.

Зиплайнингът е екстремен спорт. Независимо дали се интересувате от прекосяване на речен каньон, широка клисура или разстояние между високи сгради в градска зона, това преживяване ще ви осигури вълнуващо изживяване. Използвайки кабел от неръждаема стомана, скрипец, предпазен колан и силата на гравитацията, зиплайнингът ви позволява да преминавате през препятствия до 300 метра над земята.

Скачане с бънджи

Скачането с бънджи е екстремен спорт, който ще тества смелостта и склонността ви към приключения. Обикновено такова скачане се извършва от високи мостове, като вие сте завързани с еластично въже. Докато въжето се разпъва, скоростта намалява, до окончателното спиране. Много хора обичат усещането от свободното падане, а същевременно се наслаждават на красива природа.

Скално катерене

Сред най-трудните екстремни спортове е скалното катерене. След като се снабдите с правилното оборудване, може да изкачите различни видове скали. Едновременно с адреналин, изкачването ви дава наистина красиви гледни, които не могат да се видят по друг начин. В България най-популярните места за скално катерене са ждрелото на река Ерма, връх Мальовица, Момина скала на брега на язовир Студен кладенец и други.

Рафтинг

Рафтингът е сред най-любимите на авантюристите дейности, особено през топлите месеци от годината. Този спорт представлява спускания с плосък плавателен съд  по буйни води. Често става дума за високорискови маршрути, които могат лесно да се преодолеят, ако се работи в екип. В България и на Балканския полуостров най-подходящото място за рафтинг е Кресненското дефиле на река Струма. Други популярни дестинации са реките Искър, Места, Чая, Арда,  Места, Велека и други.

Един от най-популярните в България клубове за рафтинг и други екстремни спортове е Adventure Net. Те предлагат страхотни маршрути, професионални инструктори и нужната екипировка. С тяхна помощ ще преживеете страхотни емоции!

Предимствата на телефоните Nokia

Телефони Нокиа

Nokia е една от най-популярните марки в световен мащаб още от времето, когато телефоните тепърва навлизаха на пазара. Емблематичният модел 3310 все още е пословичен със своята здравина и издръжливост, както и с играта на змия, която се самоизяжда. В наши дни телефон Нокиа все още е символ на качество, и в настоящата статия ще ви кажем защо.

Стойност на марката

Корпорацията Nokia доминира пазара на мобилни телефони от 1998 г. насам и въпреки че все още е печеливша днес, компанията страда от спад в стойността на марката през последните няколко години. През 2004 г. Nokia започна да губи пазарен дял от конкуренти, включително Apple и Blackberry. В отговор Nokia предприе различни инициативи. Тези инициативи се фокусираха върху разработването на иновативни продукти и компанията надхвърли брандирането, за да въведе подбрандове. Днес компанията води ожесточена технологична война.

Качество на звука

Редица функции в Nokia Lumia 1020, например,  са предназначени да подобрят качеството на звука на телефона. Високоговорителят на слушалката е с добър размер, но липсва бас отговор. Телефоните на Nokia също имат батерия от 2000 mAh. Това устройство е водоустойчиво и животът на батерията зависи от това колко често го използвате. Ето някои от другите функции на този смартфон.

Друга функция, на която ще се насладите при използване на телефон Нокиа, е неговата Wi-Fi способност. Това ви позволява да използвате вградената Wi-Fi връзка на телефона, за да сърфирате в интернет.

Памет

Ако искате да освободите място в паметта на телефони Nokia, попаднали сте на правилното място. Мястото в паметта на телефоните Nokia е важна функция, която ви позволява да съхранявате повече файлове на вашето устройство от паметта по подразбиране.

Ако ви свършва вътрешната памет, можете да преместите приложения на вашата SD карта. Това ще освободи вътрешна памет и ще ви даде повече място за нови приложения. За да направите това, поставете вашата MicroSD карта в телефона си и отидете на Настройки > Съхранение. Оттам докоснете SD картата. В появилото се меню докоснете Използване като вътрешна памет. След като направите това, вече можете да изберете какви приложения искате да преместите на SD картата.

Цена

Въпреки че телефоните Nokia не са от ниския клас, те са чудесен избор за средностатистическия потребител. Докато много други производители си проправят път до самия връх на ценовата скала със своите водещи устройства, Nokia остава в средата. Възможно е да спестите пари от телефон Nokia, като не купувате вариантите от висок клас, но си струва да вземете предвид допълнителните разходи.

Разнообразие

Едно от най-големите предимства на марката е разнообразието от модели. В зависимост от това, от какво имате нужда, можете да изберете най-доброто за себе си – като визия или функционалност.

В един от най-популярните магазини за телефони в България – Mobile Point ще намерите огромно разнообразие от продукти на Nokia, а ако не сте сигурни какво ви е нужно, професионален консултант, с радост ще ви насочи.

Климатични системи Toshiba

Климатични системи Toshiba

Японските компании са всепризнати лидери в производството на сплит климатични системи, които първи пуснаха на пазара. Много технически решения, които са станали стандартни, някога са били разработени в изследователски центрове и въведени в масово производство във фабриките на японски компании.

Сега компанията активно промотира посоката на климатиците Toshiba, включително линията SEIYA с ниво на шум от 19 dB за вътрешното тяло и 37 dB за външното. Толкова е тихо, че и да искаш да го чуеш е трудно, особено в града. Но много по-интересна е поредицата HAORI.

В превод от японски тази дума означава „Връхно облекло (яке) върху кимоно“. Основното е, че купувачът може да избере покритието на горния панел и да получи климатика, който му подхожда. Тоест няма да има проблеми със съвместимостта с интериора.

Така климатикът ще изглежда много по-хармонично.

Цветът на материала зависи само от въображението на купувача. Това може да бъде опция, която ще бъде възможно най-невидима в интериора или, обратно, ще се превърне в ярък акцент, който веднага ще хване окото ви. Основното е, че няма да е онзи бял/сив/черен блок, за който можете да изберете само лъскав или матов корпус. И дори в този случай, за да промените външния вид, трябваше да погледнете други модели.

Има система за пречистване на въздуха (на име DAISEIKAI ), която е подходяща за големи градове, и система за плазмено пречистване, която убива 95% от бактериите и 99% от вирусите.

Има дори мулти сплит системи. Те ви позволяват да осигурите до 16 вътрешни тела от едно външно. Това е чудесно решение за модерни къщи, където няма достатъчно място за външните тела на климатиците или селски къщи, за да не се разваля външният вид на фасадата. Системата може ефективно да работи на площ до 300 квадратни метра и да осигурява отопление при външни температури до -20 градуса по Целзий. И всичко това с клас А ++ консумация на енергия.

Какво друго прави Toshiba?

Toshiba също предлага термопомпени системи за различни помещения и друго оборудване. Често е по-лесно да инсталирате точно такива системи вместо традиционните газови. Особено ако не е постоянно местожителство. Газът е доста скъп, а отоплението с електроуреди в режим “уикенд” спестява много пари. Освен това, това няма да повлияе по никакъв начин на нивото на комфорт, тъй като системата може да бъде конфигурирана така, че да е топло в къщата при пристигането ви.