Author Archives: Admin

Видове подови настилки

Доброто познаване на различните видове подови настилки може да ви помогне да вземете най-доброто решение за вашия дом. Има различни видове подови настилки, от които можете да избирате, включително килими, винилови плочи, ламинати и балатуми.

Подови настилки с твърда повърхност върху килим

Независимо дали мислите да смените стария си килим или да поставите нов, има няколко неща, които трябва да знаете. Едно от първите неща, които трябва да знаете е, че има различни видове твърди подови настилки. Някои са по-издръжливи и по-лесни за поддръжка от други. Те включват твърда дървесина, ламинати, плочки и балатуми.

Най-забележителното нещо при подовите настилки с твърда повърхност е, че те са по-издръжливи и водоустойчиви от своите колеги с мека повърхност. Освен това са лесни за почистване и поддръжка. Важно е обаче да се отбележи, че те не са за всеки. Подовете с твърда повърхност могат да бъдат непримирими на боси крака и дори могат да изстинат в по-студен климат.

Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид при избора на най-добрата настилка с твърда повърхност, е основата. За подове, ще искате да използвате подова настилка от шперплат. Подът трябва да е достатъчно тънък, за да се избегне повдигане твърде високо, но достатъчно дебел, за да осигури необходимата стабилност.

Ламиниран паркет

За разлика от други видове подови настилки, ламинираният паркет е изработен от композитен материал. Това е издръжлив продукт от изкуствено дърво, който предлага страхотна устойчивост на петна и драскотини. Подходящ е както за жилищни, така и за търговски приложения. Това е евтина алтернатива на истинската твърда дървесина и плочките.

Ламинираният паркет е проектиран да имитира твърда дървесина, плочки, камък и дори метал. Предлага се в различни стилове и цветове. Може да се използва в помещения, които изискват интензивен трафик, като хотели, офиси и дори обществени сгради.

Той често се монтира с помощта на система за плаващ под. Това включва закрепване на евтина подложка от пяна към подовата настилка, след което пода се поставя отгоре. Този метод предлага по-естествено отскачане. Въпреки това, той може да даде на пода кух звук, когато се ходи по него.

Освен системата за плаващ под, има и други начини за поставяне на ламиниран паркет. Първият метод се нарича залепване. Това е издръжлив метод на монтаж, който изисква малко лепило. Това обаче изисква известно време и усилия.

Винилов лист

За разлика от линолеумните подови настилки, подовите настилки от винилови листове имат износващ се слой, който предотвратява проникването на вода. Това е особено важно в райони, изложени на влага.

Листовият винил се предлага в няколко цветови опции и шарки. Много колекции включват щамповане за допълнителна текстура и детайлност. Дизайнът варира от геометрични шарки до изкуствени каменни плочки. Някои марки са с включено рециклирано съдържание, за да осигурят екологична опция.

Листовият винил е чудесен избор за зони с голям трафик. Той е издръжлив и лесен за поддръжка. Винилът се нарязва лесно по размер и се монтира. Процесът на инсталиране обикновено може да бъде завършен само за няколко дни.

Виниловите листове се предлагат на големи ролки с ширина от шест до дванадесет фута. Тези листове могат да бъдат монтирани в почти всяка стая. Лесно се почистват, а шевовете са минимални след монтажа. Това ги прави идеални за търговски приложения. Виниловият лист може да се монтира и от домашни майстори.

Нестандартна настилка

Традиционно килимите са били ръчно тъкани на станове. Днешните станове обаче се управляват с компютърни програми, които позволяват на дизайнерите да програмират специфични модели и размери.

Когато избирате нестандартна настилка, ще трябва да изберете модел и ширина, които да отговарят на вашето пространство. Също така е важно да я поставите върху подплатена подложка.

В какво се изразяват нестандартните настилки? Нямат точно определена визия или дизайн. Тяхната идея е да се направи така, както се харесва на самия потребител. Като това означава, че тя може да бъде съчетание от мокет и ламинат едновременно. Може да бъде една част килим, друга част мокет. Всичко зависи от личните интереси и нужди на потребителя.

Източник на изображение: Камко

Ползите от хляба с орехи

Ползите от хляба с орехи

Ореховият хляб е вкусен и питателен хляб, който има множество ползи за здравето и хранителни вещества. Той е отличен избор за здравословна закуска или като следобедна закуска. Ореховото брашно е универсална съставка с подобрена хранителна стойност. Орехите имат уникална химическа структура, а брашното им има страхотни свойства, които го правят по-универсално брашно за печене.

Хранителни вещества и ползи за здравето

Ореховият хляб съдържа големи количества протеини и фибри. Освен това има приятен орехов вкус. Съдържа средно три грама нетни въглехидрати на филия.

Ядковото брашно допълва пшеничното брашно със значително количество фибри. Това увеличава способността на тестото да абсорбира вода. Въпреки това намалява специфичния обем на тестото. За оптимални резултати сместа от орехово брашно трябва да бъде около 20% от цялото брашно в един хляб.

Ползите от хляба с орехи - хранителна стойност

Проучванията показват, че орехите могат да помогнат за намаляване на възпаленията. Това е важно, тъй като възпалението е основната причина за много хронични заболявания. Орехите са полезни за чревната микрофлора, група от бактерии и други микроби, които живеят в храносмилателната система. Когато тези микроби са от добрия вид, те защитават тялото от инфекции и възпаления.

Орехите имат много ползи за здравето, включително понижаване холестерола в кръвта и подобряване на липидния профил. Освен това, са богати на антиоксиданти и полиненаситени мастни киселини. Тези съединения могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания и високо кръвно налягане.

Подобрява мозъчната дейност и паметта

От векове се смята, че орехите са полезни за мозъчната дейност и паметта. Според нови проучвания, те също подобряват умозаключенията. Това е процес на извличане на заключения от фактическа информация. Ето защо, се препоръчва приема на повече от тези ядки по време на изпити и важни житейски моменти.

Ползите от хляба с орехи - мозъчна дейност

Ако консумирате хляб с орехи ежедневно, то ще се погрижите правилно за мозъка и паметта си.

Енергийна стойност

За да се подобри хранителният профил на хляба, към сместа могат да се добавят орехи. Орехите повишават съдържанието на протеини и фибри в хляба. Те също така увеличават водопоглъщащата способност. Количеството орехи, които се добавят към хляба, варира. Освен това ореховото брашно съдържа повече протеини от пшеничното брашно.

Това съдържание на ореховия хляб може да повлияят на свойствата на хляба, като абсорбция на вода, устойчивост и разтегливост. Освен това намалява количеството на задържаните газове. Следователно към пшеничното брашно трябва да се добави подходящо количество орехово брашно със скорост, която ще произведе хляб с висока хранителна стойност.

Ползите от хляба с орехи - енергийна стойност

Как да приготвите орехово брашно у дома?

За да приготвите орехов хляб, препечете орехите в загрята фурна. След това отстранете люспите, за да премахнете горчивината. Начупете или нарежете орехите на малки парченца и ги смелете на фино брашно. Смесете ги с пшеничното брашно и останалите съставки, които обичайно слагате в хляба.

Ако не сте от хората, които пекат хляб у дома, не се притеснявайте. От фирма за Симид са помислили и за вас. В своята серия хляб Живена те предлагат редица видове здравословни хлябове, включително и орехов.

История на дамските обувки

Дамските обувки имат дълга история, която започва в късния период на 19-ти век, началото на 20-ти. По онова време женските поли често са били вече не толкова дълги, което превръща обувките в съществена част от женския гардероб. Когато фабриките започват да произвеждат масово дамски обувки за жени, произвеждайки стотици чифтове на ден, цените на обувките спадат драстично и дори средностатистическият човек може да си позволи повече от един чифт.

Обувки на платформа

През цялата си история жените са носили обувки с платформа. Първоначално те са били използвани, за да добавят височина на притежателката си. Днес те са удобни, леки и стилни.

Високи токчета

Високите токчета отдавна са част от модата, като датират още от Древен Египет. Археолозите са открили най-старите доказателства за обувки на висок ток отпреди 3000 години. Смята се, че те са били символ на статус и са се носели, за да повишат привлекателността на жената.

Обувки с широки токчета

Дамските обувки с широк ток са стилен начин да добавите височина към всяко облекло. Можете да избирате от много различни стилове, както и да намерите чифт, който да отговаря на личния ви стил.

Ботуши с широки токчета

Днес на пазара се предлага разнообразие от стилни и удобни обувки с широк ток. Тези стилни обувки осигуряват превъзходен комфорт и страхотна визия. Независимо дали търсите ботуши до глезена с висок ток или метални клинове с каишки, обувките с широка форма са отличен избор.

Дамските обувки през 1900 г.

Индустриалната революция променя начина на производство на обувки, като ги прави по-достъпни за жените. Разработени са нови видове обувки за специфични спортни дейности, както и стилове, които допълват всяко облекло. Фабричното производство се разраства, а елитът започва да се премества от града в провинцията. Това увеличило броя на дейностите за свободното време и ходенето пеша станало популярно занимание.

Обувки Schermerhorn

Историята на дамските обувки Schermerhorn датира от края на XIX век. Те са били миниатюрни версии на ботуши с копчета, популярни сред модните американки. Тези обувки не са били предназначени за момиченца, тъй като до края на XIX век американските бебета не са носели специфични за пола дрехи. Вместо това те носели бели памучни рокли, които се предавали на по-малките им братя и сестри. След това, в края на XIX в., търговците започват да въвеждат пастелни платове – стил на обличане, който остава до голяма степен неутрален по отношение на пола до средата на XX в.

Ботуши до глезена

Ботушите до глезена се появяват за първи път на мода при жените в началото на XIX век. Обикновено те са били изработени от крехки материали като кожа и коприна. Много жени са носили обувки върху тях, за да ги предпазят. Тези обувки са били плоски и често са имали кожени каишки за закопчаване. Ботушите до глезена обаче излизат от мода около 80-те години на XIX век.
Този период често се нарича Едуардианска епоха. По време на Първата световна война милиони мъже остават без работа, а жените запълват тези позиции, като работят във фабриките. Недостигът на материали прави по-късите рокли модерни, а високите ботуши – практични.

Оксфордски обувки

Произходът на оксфордските обувки е интересен. Съществуват различни теории за това кога и къде е създадена обувката за първи път. Една от най-разпространените е, че студентите от университета в Бъфало са изобретили стила. Студентите са искали удобна обувка, която да е и модно предложение. Те са почерпили вдъхновение от историческото минало на стила и са го адаптирали към нуждите на съвременните жени. Ранният оксфордски стил е бил гъвкав, така че е можел да се носи като обувка за обличане, работна обувка или дори спортна такава. Намирали са се разновидности от квадратни до заоблени, а някои дори били украсени с кожени капитони и крилати върхове. През 20-те години на ХХ век стават популярни двуцветните оксфорди, при които се използват два различни цвята кожа.