Практично и романтично в едно – яхти

By | 21.08.2018


Любителите на морската шир предпочитат да си почиват на яхти. Закупуването на яхта е лесно, защото много яхт клубове предлагат голямо разнообразие от тези плавателни съдове – моторни, ветроходни, а избора на клиента трябва да е съобразен с точната цел на ползване. За изработка на плавателен съд по поръчка ще бъде необходимо повече време. Ако имате нужда от плавателен съд за момента, може да си заемете под наем или да си купите яхта, като направите избор измежду предлаганите нови и втора ръка яхти.

За да се направи правилен избор на плавателен съд, е необходимо да се знае как и за какво ще се ползва. Всичко това ще определи експлоатационните качества, на които трябва да отговаря, а от тях зависи и цента. Плавателните съдове са различни видове и модели. Всеки модел се отличава със своите параметри и експлоатационни качества.

Различните яхти имат своите почитатели – едни залагат на ветроходни, а други – на моторни. Моторните са по-стабилни и мощни, но и по-скъпи. Наемането под наем на ветроходните съдове е по-евтино. Предложенията на втора ръка са изгодни, а плавателните съдове са с добра характеристика. Така, че клиентите с различен бюджет могат да бъдат задоволени и да осъществят почивката си по морската или океанска шир.

Когато се определят параметрите на плавателния съд е необходимо да се има предвид и броя на хората, които ще го ползват. Това е необходимо да се знае, за да се определи максималния товар, брой каюти, свободно място на палубата. В зависимост от нуждите да се закупи и съответния модел. Освен това да не се забравя, че разходите не приключват със закупуването. Трябва да се осигурят средства за гориво при моторните, да се мисли за зазимяване и съхраняване, за технически прегледи.

Наемането на яхти под наем е свързано с по-малко разходи и за това много хора предпочитат да ползват за своята почивка яхта под наем. Така те не поемат ангажимент за съхраняване. Със закупуването или наемане на яхти вие си осигурявате романтична разходка или се включвате в поредното състезание по ветроходство. Така вие реализирате мечти, постигате цели и се радвате на собствените си успехи.