Подходяща чанта за всеки повод

By | 06.12.2015

damska-4antaКак да изберем точната дамска чанта

Много хора си мислят, че дамската чанта служи просто да носиш нещата, от които имаш нужда (или не съвсем) със себе си. Да, но тя не е само това. Тя може да бъде ефектен аксесоар, който да направи тоалета завършен.

Как да изберете подходяща дамска чанта?

Водете се от следните критерии:

Според облеклото – при по-обемни и груби дрехи се препоръчват по-големите чанти. В противен случай те просто ще се „изгубят в картинката“. Обратния вариант – нежни и ефирни дрехи вървят много добре с малки чантички или такива тип клъч. Естествено, в този случай те изпълняват по-скоро декоративна функция, но може да сложите най-най-важните си неща.

Според цвета – съвсем не е задължително обувките, колана и чантата да са в абсолютно еднакъв цвят. Да, стои „по-симетрично“, но ако заложите на различни нюанси на един цвят ще получите много добър ефект.

Преминавам към цвета на дрехите. Ако те са пъстри или имат много цветни мотиви, подходящата чанта е семпла и едноцветна. Обратно, ако тоалета ви е изчистен, може да си позволите чантата да бъде цветен акцент.

Не е удачен избор да съчетавате тоалета и чантата, ако те са в еднакъв цвят. Трябва да има нещо отличително, защото в противен случай ще изглеждате невзрачна.

Според фигурата – телосложението оказва влияние върху избора на дрехи, обувки дори аксесоари като чантите.

В случай, че не сте висока и сте с повече килограми, не препоръчваме да избирате голяма чанта. Причината е, че в повечето случаи, щом чантата е голяма, гледаме да я напълним колкото може повече. Със сигурност няма да изглежда много добре.

Ако фигурата ви е по-закръглена, препоръчваме дамска чанта среден размер.

При високи и едри жени не е удачен избора на малки чантички, те просто не стоят на място. Добър избор обаче е чантичка тип клъч.

Всеки детайл от визията е важен, за да се постигне ефекта, който търсите.