На кого подхождат обувките балеринки и как да ги съчетаем с облеклото?

By | 15.12.2016

balerinkiОбувките балеринки се считат като най-подходящи за високи и стройни млади дами. И как не, нали самото им наименование го декларира недвусмислено. Вероятно това си има своите основания, но ако трябва да сме честни, модните подиуми по принцип ни показват точно такъв тип манекенки и това не се приема като основание всички останали да се откажем от модните тенденции.

Всъщност, истината е, че тези обувки са подходящи за всички дами, без значение на тяхната възраст, ръст или тегло. Единствено е необходимо да изберете модела, който е най-подходящ за вас!

Ето няколко трика, които ще са полезни за дамите, които не могат да се похвалят с висок ръст и дълги крака:

  • Изберете обувки балеринки в телесен цвят, който най-добре съвпада с вашия естествен тен. По този начин визуално ще издължите фигурата и ще изглеждате по-стройни.
  • Балеринките, които са снабдени с каишка около глезена, визуално ще отнемат поне няколко сантиметра от ръста ви, затова ги избягвайте. Същия ефект имат и обувките, които са декорирани с различни масивни катарами и други орнаменти.
  • Ниската подметка на обувките балеринки ще ви направи да изглеждате по-пълна, отколкото сте в действителност.
  • Колкото са по-заоблени отпред обувките, толкова по-къси ще изглеждат краката ви. Същото важи и за балеринките, проектирани с контрастен цвят в предната си част.
  • По-закръглените дами не бива да избират обувки с квадратна подметка в областта на петата.

С какво да съчетаем обувките балеринки?

Те изглеждат страхотно с къси поли и панталони, както и с кокетни мини роклички.
Избягвайте да комбинирате този вид обувки с панталони, дълги под глезена или особено такива, които покриват целия крак.

Също така, балеринките са неподходящи и за съчетание с бричове, но за сметка на това са прекрасен избор за тесни панталони и дънки.
В никакъв случай не обличайте в комбинация с балеринки вечерни рокли и такива, които са издържани в класически стил.