Какво означава aгент на недвижими имоти?

By | 20.09.2016

nedvigim-imotПрочетете тази публикация, за да проясните разбирането си на естеството на тази работа, за да направите информиран избор, дали тази професия би ви подхождала или би била под вашата квалификация и потенциал.

1. Агентът на недвижими имоти трябва да бъде достатъчно комуникативен, сериозен и добре подготвен, за да убеди скептичния купувач , без да е дразнещо натрапчив. Ярък пример за тези възможности на агента е броя на продажбите, които той успява да реализира успешно на терен.

2 Един агент трябва да бъде сигурен, в това че предлага имот, който отговаря на реалните нужди на купувача. По тази причина, преди имота да бъде представен на клиента, агентът трябва добре да проучи какви са специфичните нужди и желания на своя клиент. По-специално, добрият професионалист никога не прави неверни твърдения и не убеждава клиента си в неща, в които не е сигурен, само заради своята печалба. Това би могло чувствително да навреди на репутацията му в дългосрочен план. Следователно, агентът трябва да се запознае с имота старателно и да направи подходящата оценка.

3. Трябва да сте умели в преговорите, тъй като ще бъдете медиатор между купувача и продавача. Една от многото ви роли ще бъде да придружавате вашия клиент в комуникацията му с евентуалните продавачи.

4. След като сделката е сключена, трябва да започне процедурата по отношение на документацията. След като натрупате опит, трябва да започнете инстинктивно да разбирате какво иска клиента, дори и ако той не го каже. Припокриването на очакванията на клиента е задължително, но добрият агент успява дори да ги надмине. Много агенти по недвижими имоти успяват да развият свои собствени фирми или компании, докато много други работят като служители в агенции.

За да станете успешен агент по недвижими имоти вие се нуждаете от търпение и много упорита работа. Човек трябва да бъде готов да се изправи в лоши времена и при кризисни моменти в бизнеса, тъй като тази дейност е податлива на възходи и падения. Усилената работа е неизбежна във всяка професия, но тя е силно подчертана за някой, който работи като агент. Агентите на недвижими имоти печелят парите си от комисионните, идващи от сделките на клиентите. Някои от вас може да изберат да започнат на непълно работно време, ако работят и на друго място. Все пак, ако се интересувате от това, бизнеса с недвижими имоти може да ви донесе удовлетворение, добри доходи, след като натрупате опит и да развие много от вашите умения.