Какво да правим с ъглите в банята

By | 03.04.2017

banq-12Ъглите в банята могат да са пречка или предимство, зависи от това как използвате техните възможности, за монтаж на ъглова мивка, монтаж на вана, поставяне на мебели и др.

 Заглавието на статията може да ви подведе, защото да се говори за ъгли в банята е леко скучно. Но да се говори за оползотворяване на пространството чрез ъглите в банята вече е съвсем друга тема. За някои собственици, ъглите в банята са само проблеми свързани с монтажа на плочките, с монтаж на ваната, с оползотворяване на малката баня и др. В този смисъл, не става дума само за ъгли в банята, но и за плочки за баня, за санитарен фаянс, за мивки за баня, мебели за баня и т.н.

В дългия ни опит в бранша за обзавеждане за баня сме срещнали най-различни случаи, които често са се оказвали много неприятни и с много трудни решения. Например случай, в който ъглите на самото помещение са изляти обли, те трябва да се изкъртват специално, за да се сложи вана, да се монтират плочки, и изобщо да се отработва и оптимизира ъгъла, така че да работи за помещението.

Особено важно е когато имате по-малко помещение за баня, всеки сантиметър да бъде в услуга на функционалността на банята; естетиката идва бонус, макар че и там има много красиви решения за ъглите с фризове и с ъглова орнаментика. Особено практично решение за малкото помещение е поставяне на ъглова мивка за баня. Има специално изработени модели, които са в дизайн пригоден точно за ъгъл. Освен класически дизайн, има и по-големи мивки за баня, които само се захващат за ъгъла, но по-голяма част от тялото се изнася в страни и върху нея могат да се поставят тоалетни принадлежности, заедно с кърпата за баня.

Това е решение за санитарен фаянс в ъгъла в банята. За решения с плочки за баня, могат да се сложат красиви фризове, които да засилят фигуралната орнаментика в интериора. При всички случаи ако помещението ви притиска да вземете решение, което включва ъглите му, решения има, възползвайте се от тях.