Кетъринг- организиране на перфектни събития

By | 20.03.2015
Кетъринг

Кетъринг

За да организирате едно събитие, са нужни много приготовления- пазаруване, готвене, декорация и т. н. В зависимост от това колко голямо и какво ще бъде събитието, може да се наложи да наемете кухненско оборудване- маси, столове, прибори. Ако събитието е в градина, може да ви трябва палатка или шатра, в случай че завали например. При други събития се налага да се наеме жива музика.

Ето защо не винаги е лесно, затова понякога ни се налага да потърсим услугите на фирма за кетъринг. И все пак, ако сте решили, че може да се справите сами, ето някои полезни съвета:

  • За да имате добра кетъринг организация, трябва така да сте организили нещата си, че те да бъдат леснодостъпни по време на тържеството/ събитието. За това са ви нужни списъци и бележки, които може да са в електронен формат и в които да включите всичко необходимо за вашия кетъринг.
  • Кетъринг списъците са вашите най- добри приятели при организиране на събитие. Те включват необходимата информация за контакти и за поканените гости, както и оборудването, което ви е необходимо. Още- списък с храната, покривки, салфетки, сервизи, прибори и т. н. Трябва да направите и цялостен списък, където да си отбелязвате свършените задачи. Така ще бъдете сигурни, че нищо не сте пропуснали.
  • Кетъринг меню. Трябва да бъдете наясно с абсолютно всичко, което ви е необходимо за менюто, за приготвянето на храната, какви ястия искате да има, как да бъдат поднесени и т. н. Трябва да се съобразите с вкуса и на гостите и да знаете, че някои от тях може да имат алергия към дадена храна или са вегетарианци.
  • След като сте готови с всички списъци, остава само да напазарувате.
    Е, след като знаете как да се организирате, помислете дали наистина нямате нужда от кетъринг услуги, които биха спестили всичкото това време и главоболия.