5 причини да използваме хранителни добавки

By | 06.02.2017

fitnessДнес продуктите, поставени под общото наименование ‘’Хранителни добавки’’ се радват на завиден успех. Те биват приемани по лекарско предписание, като помощно средство към основната лекуваща терапия, но също така се използват и по собствено усмотрение от милиони мъже и жени по света. Предимството им се състои в това, че са напълно достъпни и могат да се закупят без рецепта от всяка аптека, дрогерия или специализиран онлайн магазин.

Нужни ли са ни всъщност хранителните добавки?

На този въпрос трудно може да се даде еднозначен и категоричен отговор, но в повечето случаи добавките са наистина необходими. Предвид сериозната екологична катастрофа, пред която сме изправени, заседналия начин на живот и ниското качество на храната, която консумираме, ние сме изложени на риск от сериозни хронични и дори смъртоносни заболявания. Страдайки от недостиг на важни за работата на органите ни компоненти, имаме само два избора – да боледуваме или да запълним празнините, приемайки хранителни добавки.

5 причини да приемаме добавки

  1. Поддържане функцията на имунната система

С редовен прием на жизнено важни витамини и минерали, ние ще поддържаме имунната си система в пълна бойна готовност, така че вирусите и бактериите, които ни атакуват ежедневно да не могат да ни нанесат сериозни поражения. Факт е, че лекарствата, с които се лекуват повечето заболявания нанасят трайни поражения върху най-важните органи в нашето тяло. С работеща на пълни обороти имунна система, нуждата от прием на лекарства отпада автоматично.

  1. Забавяне процесите на остаряване

Никой не иска да остарява, макар че това е един напълно естествен и логичен процес, отбелязващ края на житейския ни път. Ако имаме възможност да бъдем здрави, жизнени и енергични до края, едва ли бихме намерили аргумент, с който да отхвърлим това предложение. За щастие имаме такава възможност и тя се състои в приема на хранителни добавки, чийто състав е изграден от мощни антиоксиданти. Продуктите, които се борят успешно с оксидативния стрес не само ни позволяват да запазим младежката си форма, но и да избегнем редица дегенеративни и смъртоносни заболявания.

  1. Извайване на мечтаното тяло

Всеки от нас носи в представите си образа на мечтаното тяло. Едни искат стройна и напълно лишена от мазнини фигура, докато за други масивната мускулатура е цел № 1. И в двата случая хранителните добавки и по-конкретно фитнес добавките могат да окажат значителна помощ. Пазарът на спортни суплементи предлага изобилие от продукти, подпомагащи редукцията на телесни мазнини и растежа на мускулна маса, с които можем не само да ускорим процеса, но и да запазим постигнатите с воля и труд резултати.

  1. Допълнителна доза енергия

Натовареното ни ежедневие често ни изправя пред крайно изтощение, поради което сме неспособни, не само да помислим за каквато и да е физическа активност, но дори да се справим с ежедневните си задачи. Благодарение на специално разработените и базирани растителни екстракти енергизиращи добавки, можем да си осигурим допълнителен прилив на сили, необходими за провеждане на тренировка или изпълнение на текущите ангажименти.

  1. Безопасно лечение на хронични неразположения

Недостигът на който и да е нутриент води до понижаване на работния капацитет на различните органи и системи в човешкото тяло. Голяма част от хроничните неразположения са свързани с работата на стомашно-чревния тракт, сърдечната дейност, състоянието на костите, ставите и мускулната тъкан. В повечето случаи тези неразположения не са смъртоносни, но всички те понижават драстично качеството ни на живот. В това отношение добре подбраните хранителни добавки могат много да ни помогнат, предотвратявайки нуждата от много по-сериозно и скъпо лечение.