3 критерии за избор на нов хладилник

By | 05.06.2019

kakav-hladilnik-da-si-kupya

Макар да не в центъра на стаята, хладилникът е център, около който се върти грижата за храната в дома, готвенето, съхранението на продуктите. Затова когато дойде време за нов хладилник, може би ще искате нещо по-добро от това, което сте имали преди. Още повече, новите модели предлагат практични решения, функционалност и дизайн, които далече надминават това, което е било предлагано преди 10-15 години на българския пазар. Така на вашето внимание, ще предложим три критерии, по които да избирате нов хладилник за вашия дом.

Първият критерий, който трябва да съблюдавате е конфигурацията! Това е начинът по който е организиран хладилникът като структура. Тоест дали е с една врата, дали е тип side-by-side (с две врати); има ли фризер (горен и долен, само горен); колко отделения има; колко странични отделяния има; каква е височината на хладилник. В този смисъл, изборът на конфигурация е важна, защото тя трябва да се базира на личните нужди на семейството и на пространството където ще бъде разположен. Съветът тук е да не се ограничавате строго определено до сегашния начин на живот на семейството, а да си осигурите малко повече хладилно пространство, което никога не е излишно.

 

Вторият критерий са избор се базира на размерите и пропорциите! Този критерий е пряко свързан и с конфигурацията, но има и своя собствена специфика: трябва да съчетаете размерите на хладилника с оформлението на цялото кухненско пространство. Напълно възможно е дори хладилникът да бъде вграден в кухненската мебел, но това решение изисква повече средства. При всички положение трябва да измерите определеното пространство на височина, ширина, дължина; трябва да определите отварянето на вратата; отстоянието от стената за по-добра вентилация; и не забравяйте, хладилникът трябва да бъде внесен в помещението, определете предварително кой е най-добрия начин за пренасяне и изберете хладилник, който сравнително лесно ще настаните в кухнята.

 

Третият критерии се базира на екстра функциите, които ще получите със закупуването на хладилника! Този прекрасен голям домакински уред вече не просто съхранява храната. Той може да бъде избран индивидуално според хранителните навици на семейството, защото може да носи в себе си богат репертоар от екстра функции. Можем да изброим минимум 20 нови функции, които новите хладилници имат. Те обаче не са наблъскани всички в един модел, затова трябва да се интересувате какво купувате с новия хладилник. Някои модели имат мини бар и енергоспестяващ режим; много нови модели имат дисплей и функции за бързо размразяване и охлаждане; има модели с допълнителни камери работещи на определена температура за определени храни; отделения за зеленчуци и много, много други.

 

Разбира се, критериите за избор са много повече, но тези три ви осигуряват база, от която да започнете своя избор. Така ще си осигурите най-малкото съответствие с размерите на кухнята, хранителните навици на семейството и повече функции носещи много удобства и пестене на средства.