Тенденции в банята за санитарен фаянс

By | 03.04.2017

banq-11Освен бял, модерният санитарен фаянс идва черни и сиви цветови текстури, за едно по-елегантно или неутрално излъчване в интериорното обзавеждане

 Имали сме възможност да пишем множество статии за санитарен фаянс, за най-съвременните решения, за промяната в дизайна и типовете санитарен фаянс, които можете да избирате. Има още един момент, на който си заслужава да обърнем внимание. Свикнали сме санитарният фаянс да бъде в бяло и по-този начин да се съчетава лесно с всички уреди, мебели и облицовки, които излъчват своята цветова гама.

Модерните тенденции за санитарен фаянс свързани с цветовете отиват към черното и сивото. Както в бляскав външен вид, така и в матирана серия. Те могат да придадат един уникален външен вид в интериора на банята, естествено като се съчетаят правилно. Нека да видим, в какви съчетания ни се предлага този черен или сив санитарен фаянс, от страна на дизайнерите и специалистите в обзавеждането на банята.

Тези цветове подчертават керамичните форми и същевременно правят така, че да изпъкне на пръв поглед самата санитария. Тогава съвсем естествено възниква въпросът, в какви цветове да изберем финитурата на стените и пода? Като цяло приятен ефект се получава, когато си играят два основни цвята, като се отнасят един към друг. Например ако сте се спрели на тъмни цветове за тоалетна за баня или биде, на пода можете да сложите тъмни плочки за баня, а на стените една светла цветова текстура.

Същото се отнася и в комбинацията на санитарния фаянс с мебелите: черното и сивото са удобни за много цветови съчетания и по-специално те са в хармония с дървесни тонове и особено ясни цветове. Това може да ви наведе на мисълта за гранитогресни плочки, които имитарат дървесен цвят или ламинат. Можете да искате да създадете ярък контраст и тогава спокойно можете да вмъкнете ярки цветове чрез аксесоари, мебели или плочки за баня. Може би дори червено за зашеметяващ ефект.