Изработка на рекламни материали

By | 01.09.2015
Печат на брошури

Печат на брошури

Брошурата е вероятно най – разпространеният метод за печатна реклама. Има голямо разнообразие в направата на този вид рекламни материали. Разбира се брошурата трябва да е изработи по някакъв стандарт. Обикновено тя е с меки корици, с обемът им рядко надвишава 50 страници. Те се използват предимно в рекламата на определена съвкупност от стоки и услуги, които са със сходни едно с друго.

Свободата при изработването на дизайна на брошурата позволят на много дизайнери да оформят по различен и оригинален начин формата. Свободният стил също така позволява корицата на брошурата да се гланцират, също така да се постави различен цвят, лак и други. Разнообразието в избора на хартия за изработката ѝ също позволява да се разчупят представите за дизайна.

Плакатът или афишът представляват печатен рекламен материал в доста по – голям размер от брошурата. Неговият формат е от А3 до В1. На него може да бъде изобразен както снимка, така и текст. Много често те са комбинирани. Плакатите често се използват за рекламирането на събития, като филмови премиери, кино – прожекции, театрални и циркови представления. Голяма роля имат и в предизборната надпревара, като на плакат биват изобразени различните кандидати представени от партията си. От голямо значение е изображението. Печатът на плакат се прави така, че да привлече колкото се може повече внимание на хората. Това се прави с цел добра успеваемост в рекламата.

Друг начин за рекламна кампания е, чрез изработката и печата на флаери. В последно време те започнаха да се използват масово. Флаерите представляват печатни продукти, които представляват цветни листовки със собствен дизайн, който може да бъде изработен така, че да бъде подходящ за конкретната рекламна цел – събитие, мероприятие, концерт и много други. Това е може би най – добрия начин за информирането на група хора. Печатът на флаерите не изисква много усилия и техника, това ги прави сравнително евтини.