Положителният резултат от смяна на щрангове

By | 01.10.2018


Един от основните ремонти трябва да има за цел смяна на щрангове. Тази процедура е задължителна за старите кооперации, където тръбопроводите са от метални тръби. Последните вече са корозирали и ръждата, натрупана във вътрешността на тръбите причинява много проблеми.

В резултат на това се влошава качеството на студената и топла вода, налягането спада и до горните етажи достига вода, която тече слабо. Канализационните тръби се запушват все по-чето, отпадните води се стичат много бавно. Често се появяват пукнатини по щранговете, което може да доведе до наводнение.

Всеки е забелязал в дома си поне няколко от тези проблеми и неясно по какви причини отлага смяната на щрангове. Много често се търси оправдание, че няма общо съгласие на всички собственици, но тази смяна може да се направи самостоятелно във всяко жилище.

Разбира се, най-добър ефект се получава когато се сменят хоризонталните и вертикални тръби от мазето до последния етаж. Тогава ще се осигури нормална работа на всяка една от системите – канализация, водоснабдяване и отоплителна. За да се получи това трябва всеки от собствениците да са съгласни, защото щранговете са обща собственост и всеки ремонт се плаща от всички.

Често оправдание е, че парите не достигат, а същевременно се харчат пари за много по-маловажни неща. Ако се направи смяната на всички щрангове, то услугата ще ви струва по-малко. Това е така, защото има много фирми, които предлагат ВиК услуги и правят значителни отстъпки за по-голям обем работа. Така, че от вас се иска да решите да действате и да потърсите в интернет точната фирма изпълнител.

От смяната на щрангове ще получите много добри резултати, които в скоро време ще ви върнат направените разходи. Нека не забравяме, че разходите, които ще направите са една добра инвестиция за вашето семейство. В резултат от смяната на щрангове ще ви се намалят сметките за топла и студена вода, ще забравите за дълго време телефоните на фирмите за отпушване на канали, а радиаторите на парното отопление ще бъдат винаги изправни.

Качеството на водата ще се подобри, а хората от високите етажи ще забравят за чакането на топлата и студена вода. Всички тези положителни резултати са реалност, но само при направена смяна на щранговете.