Колко е важно да изберем правилния матрак

By | 01.06.2018
Правилния матрак

Правилния матрак

Неоспоримо е, че сънят е жизнено – важен за здравето на тялото и ума. Според някои от изследователи продължителността на съня е жизненоважен показател за продължителността на живота. На всеки човек се е случвало въпреки необходимият му 7 или 8 часов сън да се чувства уморен, неотпочинал, с болки в кръста и гърба. Това се дължи на неудобния матрак.

Няма как просто да спим приятно и да сме бодри на другия ден, ако матрака, на които спим е неудобен. Важно е обаче да си отпочинем, защото на другия ден ще се чувстваме уморени, не мотивирани и много вероятно да сме в лошо настроение. Друг показателен фактор, че спим на неудобен матрак е хъркането. Една от причините е това, че матракът е неудобен и заемаме поза, в която дихателните пътища се затрудняват.

От къде може да изберем правилния матрак? От рекламите по телевизията, радиото, рекламните брошури и флаери. Да, това е вариант, но няма как гледайки ги ние да разберем колко са удобни, въпреки увещаващите рекламни блокове. Един от добрите варианти е да посетим борса за матраци. Там има голям брои фирми, които представят своите топ продукти. Консултанти ще предложат по професионален начин правилния за нас матрак. Най – важното обаче е, че ще може да го пробваме на място. Това е за мен най – голямото преимущество. Да имаш възможност да огледаш, да опиташ конкретния продукт и ако ти допада да си го купиш. Все пак този матрак няма да го ползваме от време на време, а всяка вечер.

Друг вариант е ако нямаме възможност да си закупим висококачествен матрак, а не искаме да си вземем матрак, като отбием номера с някоя съмнителна марка предлагаща евтини матраци е да си закупим топ матрак от някоя водеща марка, която се е доказала с времето. Топ матракът представлява от 5 до 8 см без пружинен матрак, който допринася за по – добрия комфорт в леглото.