В кой град има по – голям шанс за намиране на работа

By | 09.09.2015
Обяви за работа

Обяви за работа

В днешно време младите хора и не само, когато си търсят работа или изгубят своята става все по – трудно за намиране на нова. Като, че ли има нещо абсурдно. Когато си млад, току – що завършил средно или висшето образование, работодателите искат да притежаваш няколко години трудов стаж. Това реално погледнато е трудно, тъй като стажуването по време на следването не никак лесно.

От една гледна точка младежите, които са решили да следват висше образование не могат да се издържат финансово и започват да търсят работа, за да могат да смогнат. Това донякъде е добре, но от друга не е, защото повечето пъти младежите не могат да си намерят работа, която е по специалността им и затова са принудени да работят не това, което следват. В един момент се стига дотам, че имаш трудов стаж, защото си работил докато си учил, а в другия момент стажът ти не отговаря на специалността ти и още повече не можеш да удовлетвориш работодателите. Търсенето на работа не е лесна задача.

Друг интересен момент е , че ако си търся работа по специалността мога да си намеря работа в София там, където уча, но работодателя ми предлага стаж, който е точно по специалността ми, но за жалост не е платен. Така изпадам в една неловка ситуация.

И съм сигурен, че не съм единственият човек, който ще се намира в тази позиция. И така съм принуден да започна да търся из обявите за работа в София, където се надявам да намеря точно по профил или близка до нея, като в същото време стажът ми да е заплатен. В противен случай ще търся обяви в сайтовете за работа и ще започна там, където позицията, за която кандидатствам ще бъде подходяща за студенти, като същевременно ще продължавам да търся работа по моята специалност.