Качествената смяна на щрангове

By | 22.11.2018


Направената смяна на щрангове от професионалисти отговаря на всички изисквания и е с нужното качество за перфектна работа на всяка от системите – водоснабдяване, канализационна и отоплителна. За да се ползва професионална услуга е необходимо и да се вложат средства. Това понякога е сериозен проблем, поради който подмяната на старите щрангове се отлага с години.

За нуждата от смяна на щрангове има редица причини. Преди всичко тръбопроводите са направени от метални тръби, които отдавна са изпълнили предназначението си. Оптимален срок за ползването им е около 30 години, а в старите кооперации те са монтирани преди повече от 50. Корозията е увредила тръбите, ръждата и насъбралите се отпадъци по нея са намалили вътрешния им отвор. Качеството на водата е влошено, налягането към горните етажи е слабо.

При канализационните щрангове положението е още по-сериозно – все по-често се запушват каналите и опасността от наводнение винаги съществува. Тази опасност не ви позволява да бъдете спокойни дори за една почивка.

От всичко написано по-горе е видно, че смяната на щрангове е на дневен ред. Във входа щранговете са обща собственост и ако вие решите да направите смяната им, ще платите по-ниска цена. Фирмите правят отстъпка за обем работа. Разумно е да се направи смяна на всички щрангове – хоризонтални и вертикални, защото не само ще платите по-ниска цена, но и действително ще се получи добър резултат – всяка система ще работи нормално.

За съжаление не винаги има единомислие между съсобствениците и тогава всеки отговорен за жилището си собственик започва да сменя вертикалните тръби в собствения дом. В този случай работата е отговорна и е добре да се повери на професионалисти. Особено сложно е да се отстранят старите метални тръби, защото те са много тежки и се изисква внимание при връзка на новите полипропиленови тръби със старите метални на съседите. Опита да се справите сами може да ви донесе много повече разходи заради грешка при монтирането на новите тръби.

Разгледайте различните предложения за смяна на щрангове и направете подходящия за вас избор. Специалистите ще се справят с подмяната на тръбите и ще направят изолация на поставените нови. Фирмите имат съвременно техническо оборудване и добри професионалисти, което осигурява качествена смяна на щрангове.