Правилният избор на обувки – комфорт за вашите крака

By | 24.04.2014
Дамски обувки

Дамски обувки

Ходенето всеки ден не е толкова стресиращо, ако носим удобни и комфортни обувки, в които краката ни да не се чувстват натоварени и уморени. За жалост, в стремежа си да изглеждаме модерни и красиви, не винаги се съобразяваме с елементарните изисквания към обувките, които да ни осигурят удобство при ходене. Това се отразява не само на здравето, но и на красотата на краката ни.

Всяка жена е на седмото небе, държейки поредния закупен чифт обувки с неприлично висок ток, без да осъзнава факта, че често в тези обувки краката й се чувстват като в менгеме. Цената, платена за тази „красота“ – огъване на големите пръсти на краката и натъртвания по тях. Жените мислят, че колкото по-висок е токът на обувките, толкова по-привлекателни изглеждат краката. Въпреки това, ежедневна разходка на високи токчета може да причини заболявания на ставите и гръбначния стълб. Като резултат от това болката става постоянна. Ако държите все пак да носите висок ток, не забравяйте, че комфортните обувки позволяват ток до 6 см. Другата крайност – много ниска и тънка подметка също може да доведе до проблеми.

Материалът, от който са направени обувките също е много важен. Няма нищо лошо в изкуствената кожа, велур или други материали, ако те са с високо качество и дълготрайност, това обаче не винаги е гарантирано. Ако искате комфортни обувки, които да не ви стискат, да не се изпотяват краката в тях, трябва да изберете модел от естествена кожа. Естествените материали позволяват на краката да дишат и предпазват от изпотяване. Повече информация можете да намерите на http://www.zebra-online.com/

За да създават обувките комфорт и удобство при ходене трябва да са с анатомична форма. Това дава повишена лекота, гъвкавост, сила.

Комфортните обувки трябва да са съобразени и със сезона. Ботуши през лятото – колкото модерно, толкова и нездравословно. Въпреки, че летните модели ботуши са отворени, те създават предпоставки за изпотяване на краката, появата на неприятна миризма и дори гъбички.

И накрая, не забравяйте, че първото нещо, което трябва да търсите при избора на обувки е комфорт.