Време ли е да сменим щранговете у дома

By | 08.11.2018


Ако тръбите във вашия дом са надвишили 30 години, то непременно трябва да потърсите съдействие за смяна на щрангове от професионална ВиК фирма, която да предостави тази услуга. Цените са най-различни, така че на вас се пада отговорността да разгледате офертите в нета и да изберете тази, която ви устройва. А сега прочетете повече детайли по важната тема.

Защо да повикам хора за смяна на щрангове?
Смяната на щрангове е трудоемка работа. Това е така, защото преди да се пристъпи към самата подмяна на тръбите, ще се извърши демонтаж на старите щрангове, който изисква премахване на крановете и вертикалните тръби, за да се монтира новия тръбопровод. Разбира се, тези операции са сложни за хора, които нямат опит, така че потърсете качествени ВиК услуги.

Освен вертикалните щрангове, които влизат в апартаментите във входа на жилищния блок, се налага и смяна на хоризонтални щрангове, като те отговарят за снабдяването с вода на входа. Тези тръби се намират в мазето и абонатната станция, така че там има много сериозна работа.

Ако се извърши пълна смяна на щрангове във всички апартаменти, услугата ще излезе значително по-евтино. За частичната подмяна на тръбите, се плаща повече, тъй като тя е индивидуална за всеки клиент. Помислете върху тези неща, преди старта на ремонтите. Препоръчваме да се консултирате със съседите си, за да приемете обща инициатива по смяна на щрангове, която ще в струва по-малко, и в същото време ще останете напълно доволни.

Заключителни думи
Избегнете неприятните течове и вредните наводнения, като направите смяна на щрангове. Ако имате опит във ВиК ремонтите, може да се пробвате сами, но ако не сте извършвали такъв тип дейности, е по-добре да се ориентирате към добра фирма за водопровод и канализация. Последната ще ви осигури нужната сигурност и ударна доза спокойствие във вашето жилище.

Силно се надяваме нашата статия да ви е дала добър ориентир, за да смените щранговете още сега, тъй като е време да се предпазите от евентуалните щети във вашата водопроводна система.